сряда, 11 август 2021 г.

Дейзи Джоунс & The Six – любов и рокнедрол // Ревю

 

Здравейте! Как сте?

Днес искам да ви разкажа за една книга, която е написана под формата на интервюта взети от Дейзи Джоунс и членовете на групата The Six.

Искам да кажа, че знам за тази книга, благодарение на теб. Мерси, наистина, защото е прекрасна! Ако изобщо някога прочетеш ревюто ми, радвам се, че в някакъв момент бяхме приятелки.

Та, книгата. Четем за историите на Дейзи и The Six, виждаме възхода им, първите им песни, концерти, албуми, последвалите турнета и всички емоции покрай цялата тази вихрушка.

Искам да ви разкажа за Дейзи Джоунс, която знае в какво е добра и какво иска – да пише и пее песни. Отраснала в богато семейство, без да има внимание, бързо навлиза в света на големите и рокендрола. Когато и предлагат да направи албум с нашумялата група The Six тя вижда възможност, но все пак говорим за група от шест човека, което значи поне шест мнения.

The Six е основана от братята Били Дън– вокал и Греъм Дън – соло китара. Останалите членове са Пийт - басист, Карън - клавирист, Еди – басист и Уорън – барабанист. Важна част е и Камила, която е съпругата на Били.

Камила е човекът, който приземява Били с новината, че е бременна, в навечерието на първото им турне и през всички следващи години.

           Защото в света на всекидневните концерти алкохолът и наркотиците са на пиедестал.

Били е лидер, който иска нещата да стават по неговия начин, несравним творец и много силна личност. Възхищавам се на образа му, защото успява да се пребори със своята зависимост и да се върне в правия път, където го очаква семейството.

Греъм и Карън са ми много сладки, макар и различията, които имат. Разбирам всичко, което се случва между тях и все пак е тъжно.

Разбирам всъщност всеки от членовете на групата и самата Дейзи, която също е член за известно време. Успехът ги държи на върха, музиката, която правят е платонична, изкарват луди пари. Но всеки търси любов под някаква форма.

Обичам колко са отдадени Били и Камила един на друг, въпреки всичко през което преминава любовта им, те успяват да я запазят и съхранят.

Не мога да не коментирам и самата Дейзи, която толкова разбирам. Тя има нужда от помощ и от това да се намери. Защото това е най-трудното нещо. Да стъпиш здраво, след като си обичал силно. Да продължиш.

Тейлър Дженкинс Рийд е написала истинско произведение на изкуството и нямаше как да не се разтърся после, в желанието си да прочета повече за тези музиканти.

Е, намерих бъдеща телевизионна адаптация по Амазон, коментари и ревюта и нищо за героите. Защото те всъщност не са истински личности. Което е тъжно, но авторката ги е описала по такъв начин, че в моята глава сякаш са напълно реални. Песните накрая, нямам търпение да ги чуя в сериала.

Та, Дейзи Джоунс & The Six е изключително добре написана книга, разказваща ни за една група, която остава жива в съзнанието на читателя! Адмирации, Тейлър!

Оценка 5/5!

До скоро приятели, препоръчвам ви я да знаете!

Няма коментари:

Публикуване на коментар