петък, 6 август 2021 г.

“Една година и един ден” – Изабел Брум // Ревю

 

Здравейте! Днес ще ви разкажа за една книга, която ме впечатли почти колкото Ади Лару. Което си е доста добре прескочена летва. Авторката е Изабел Брум, а книгата се казва Една година и един ден, действието се развива в зимна Прага, а историята проследява три сюжетни линии:




·        Тази на Меган и Оли, които са най-добри приятели и между тях прехвърчат искри, но сякаш не са готови да разрушат приятелството си, опитвайки да влязат във връзка.

·        Тази на Хоуп, чиито нов приятел Чарли я води на мечтаното пътешествие, понеже самата тя преживява труден момент – разрив в отношенията с дъщеря си, която не може да прости изневярата на майка си и отказва да поддържа контакт с нея.

·        Тази на Софи, която очаква своя годеник Робин да пристигне и да изживеят прекрасно приключение на мястото, където са се запознали и после обиколили света заедно.

Героите са настанени в едни и същи хотел и бързо се сприятеляват. Всеки има своя чар и е прекрасен образ – от първото си появяване харесах Меган, която се опитва да намери вдъхновение за важен конкурс по фотография, страстта с която работи и колебанието и за всичко с Оли. Той път е такъв симпатяга и е прекрасен напълно с чувството си за хумор и искреност.

Хоуп ми хареса, заради чувствителността си и желанието за промяна в живота си, за Чарли имах известни притеснения, но той се оказа положителен герой, готов на всичко за жената, която обича.

Софи е мистериозна, но и толкова смела! Самия факт, че е избрала да пътува ме изпълва с вдъхновение, защото това е и моя мечта!

Самата история е написана завладяващо, а Прага е показана в целия си блясък, забележителности и атмосфера. И бях на път да си кажа, че това е много красива книга, но и малко сладникава. Обаче авторката ме разби с финалните 30-40 страници когато се разкри една мистерия загатната още в самото начало. Няма да я разкрия, но определено ме разтърси доста и евала, книгата не е изобщо сладникава и горчивото се усеща, а също и вкуса на сълзите, след като я приключих.

Препоръчвам ви Една година и един ден изд. ЕРА, защото е завършена история, близка до хората и показваща ни силата да продължим и след най-големите бури.

Оценка: 5/5

До скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар