неделя, 20 юни 2021 г.

Черешов пай + Life update


Здравейте! Как сте?

Надявам се, че имате прекрасен уикенд, а аз смятам да ви разкажа малко как протичат моите дни.

Но първо, нека се съобразим със заглавието – ще ви дам рецептата за черешов пай, който направих три пъти за две седмици и се получи! Та, когато едно нещо работи, го действаш до откат, а и… супер вкусен е!


Необходими продукти:

3 яйца

1 чаша захар

3 бр. ванилия

80-100 гр. масло

3-4 супени лъжици кисело мляко

една ч.л. сода бикарбонат + оцет

брашно – около 200 гр.

череши – една шепа или колкото ви душа иска


Начин на приготвяне:

Първо, много важно пускате си фурната да загрее на макс.

Аз работя по мързеливия начин, без миксер. С вилица разбърквам яйцата със захарта и ванилията. Много бъркане, бройте до 246 примерно. Стопявам маслото на микровълнова, може и на котлон, ваша воля и го добавям. Содата я разреждам с оцет, става реакция, бам и нея. После киселото мляко, винаги ми се намира някое из хладилника, което е надъното, така че ми върши чудесна работа.  И накрая прибавям брашното, така да стане рядко тесто, но все пак тесто и да не ви лепне много на пръстите.

После следва касапския процес, така де приготвянето на черешите. Моите нерви стигат да обезкостилча една, стабилна шепа, но ако ви харесва с повече, давайте! Добавяте ги към сместа и бъркате финално.

Опъвате хартия за печене върху тавата, все пак не ви се занимава да търкате тава после и изсипвате сместа и я разстилате.

Намаляте фурната на 180 градуса и оставате пая вътре. Пече се към 35-45 минути, като можете да го проверите дали е готов с помощта на клечка за зъби!

Ако нямате череши, предполагам че и други плодове като ябълки и круши, биха ви свършили работа. Видът не е като на Мастършеф ястие, а по-скоро е като кекса на баба, но пък е ужасно вкусен!

Ще се радвам, ако някой ми пробва рецептата да ми драсне после да каже как му се е получило!

Та, какво друго? Я, ами че Елит излезе в петък! Честно казано нямам търпение да изгледам сезона, но искам да ви разкажа малко за късите истории. Тук можете да прочетете за първата, която ми хареса най-много от четирите. Втората пък – за Надя и Гусман най-малко ми допадна.

Третата – за Андер, Омар и Алекси, беше най-тежката и имаше два много силни момента, особено, при положение че ставаше дума за смъртта. Андер си ми е любим, заради характера си.  

В последната – тази за Карла и Саму – ами беше сладка, не мога да го отрека! Самуел си ми е любимец още от началото, но връзката му с маркизата беше… ами нямаше бъдеще, колкото и на него да му се искаше. И все пак опитаха и беше много миличко! От новия сезон очаквам много драма, готини песни и емоция, каквато имаше в последните два сезона!

Рагнарок също е сериал, чиито втори сезон съм изгледала наполовина. И страшно много ми харесва! Летвата е вдигната в този сезон и ми харесва дори още повече от първи. Появата на нови герои и приоритети, сякаш това е цялостната картинка, защото в сезон 1 силите тепърва се оформяха! И си знаех за Локи! Още от началото! Ще ви разкажа малко повече за норвежката продукция на Нетфликс, в някой друг пост, обещавам!

Европейското си тече и днес започват финалните мачове от груповата фаза! Италианците са новата ми любов, играят прекрасно, също симпатизирам и на чехите. Ще бъде много интересно и ще има много рев в преките сблъсъци, знам си го!

МАНЕСКИН! Ами, да натиснах си капслока, ама и с право! Защото определено тази група си е новата ми страст, така де, нали, ако някой случайно не е разбрал! :D Те ще ходят по разни фестивали, а на мен ми се очертава работно лято.

Майко мила, ами онова клипче от снощи, когато Дамиано спаси Вик, от един скутер, който щеше да я блъсне! После защо пиша истории??

        Ако ви се чете, тук имам one shot, а тук цяла история, чиято финална част ще напиша тези дни!

Ами, следващите дни ми се очертават лятната ваканция, буквално! Так че ще ги използвам на макс! Ще си изгледам епизодите на сериалите, ще гледам мачовете, ще излизам, ще чета книги и най-вече ще пиша!

До скоро, amigos!

Беше удоволствие!

П.п. снимка от купона снощи! Love ‘em!



Няма коментари:

Публикуване на коментар