четвъртък, 29 юли 2021 г.

МИЛАНО // Италия


Здравейте! Как сте?

Аз съм добре, пише ми се за толкова много неща, но знаете ли имам по-силно чувство – ПЪТУВА МИ СЕ!  След по-малко от 48 часа ми предстои пътешествие до Пловдив и после приключение на един язовир. Вълнувам ли се? Много! Подготвена ли съм? Не, тепърва ще приготвям всичко почти.

Но днес, ще ви разкажа за Милано! Защото, както знаете Италия ми е новата мечта и е четвъртък, ден за спомени!




Със семейството ми посетихме Италианската столица на модата през 2014г., когато тепърва завършвах първата си година в гимназията. Годината, в която знаех най-много испански, който е близък до италианския. Съответно се опитвах да говоря в някои заведения и хората ми се радваха. Това беше първото ни пътуване в чужбина заедно с брат ми, тогава на шест.


Веднага заобичах Милано. Хората бяха облечени толкова стилно, макар че беше още ранна пролет. Имаше някакъв чар в старинните, красиви сгради, истински шедьоври и модерната архитектура – среща между две епохи. Новото и Старото.




        Дуомо е истинска прелест. Снимах вътре, макар че не беше позволено. Бунтовник, в някои ситуации, хах.

Ходенето до Комо и разходката с корабчето! Видях Алпите за първи път. Влюбих се и тази любов си е в сърцето ми и до днес! Гледайки китните къщички, около езерото, представях си идилията да живееш на това място!





Замъкът Сфорца и Интерактивният Музей – част от нашето пътуване. И храната – да кажем, че не случихме на пица, иначе пастата беше чудна!



Италия се усеща с всички сетива. Виждаш, чувстваш, чуваш, вдишваш! И си пожелаваш да се върнеш!



Ciao, amici! Грабвайте раниците и отивайте да опознаете тази чаровница!



Няма коментари:

Публикуване на коментар