четвъртък, 7 януари 2021 г.

Какво ще намерим в “Тази свирепа песен” и "Нашият мрачен дует"?

 

Защо си заслужава да прочетем двулогията на Виктория Шуаб?

 

1. Един по-страшен свят от нашия

Във времето на световна пандемия, животът ни е почти като в постапокалиптичен роман. Случват се лоши неща, хората не са всемогъщи. В двете книги те загиват най-често при срещите си с чудовища. И все пак някои успяват да запазят надеждата и да продължат да се борят за доброто.


2. Битката с човека в огледалото

Стара, колкото света. Ако не и повече. Какви сме, кое надделява в нас? Страх, Егоизъм, Искреност, все качества, които са присъщи за всеки от нас. С които се борим. С нашите собствени чудовища, в умовете ни, които шептят в тъмното, или когато премисляме прекалено много.


3. Плът и стъкла

Героите на Шуаб кървят и плачат. Разпадат се и страдат. Изключително истински и близки до нас. Няма как да не сме ужасени и влюбени от/в тях.

 

4. Смелостта

Не само на героите. А и на авторката. Да напише толкова красиви и пълни с истини книги. Виктория е авторка, която се нарежда на второ място във вечната ми класация. Пише толкова увлекателно и докосващо. Както самата тя казва в благодарностите на Нашият мрачен дует - Тази книга едва не ме уби! Мен също. Най-добрата книга, която прочетох през 2020-та.

 

5. Способността да лъжеш

Чудовищата не могат. По това си приличат и с хората. Истината винаги излиза наяве. Така и трябва да бъде!

 


Благодаря на Издателство Емас, че издават книгите на Шуаб! И продължават! ♥

Няма коментари:

Публикуване на коментар