вторник, 16 юни 2020 г.

Берлин ~ La casa de papel

Здравейте!

Как сте?

Аз съм добре, взех си поредния изпит отлично. Също така приключих първите две части на La casa de papel испански сериал, който изпреварва всички останали в класацията ми и гордо заема челната позиция. Ще ви разкажа повече за него в някой от следващите ми постове, но днес ще ви разкажа за моят любим герой.

!!! ЩЕ ИМА СПОЙЛЕРИ, така че, ако НЕ сте гледали последният епизод от сезон 1 озаглавен "Bella ciao", спрете да четете до тук.

Изгледайте го и... елате да споделите болката ми.


Любимият ми персонаж е именно Берлин, познат още като Андрес де Фонойоса. В началото имах някои резерви, защото може би първоначално бих определила Берлин като психопат. Още в първи епизод, си мислех че ще извади окото на Артурито, който ненавиждам! Е, очакванията ми не се оправдаха – Берлин се оказа, човек действащ с твърда ръка, все пак някой трябва да ръководи екипа, без да се подава на емоциите – както впрочем направи всеки един от останалите герои, зад маските на Дали.

Освен със лидерските си качества Андрес ме спечели и със своята изтънченост. Костюмите и виното. А и това да не настъпва, когато не е в печеливша позиция. Справка, когато застана с Найроби.

Връзката му с Професора. Имах някои догадки, но се спойлнах навреме. Та двамата са полубратя. Което е толкова прекрасно, Берлин накара Серхио да му обещае, че ще изчезне, когато нещата излязат извън контрол. Точно в последната вечер преди обира. След това пяха прекрасната Bella Ciao. Безусловната му вяра в Професора дори, когато отпечатъците му попаднаха във властите.

Онова интервю, когато каза, че моралният му кодекс не му позволява да извърши нещата, в които лъжливо го обвиняват. И дори и да е престъпник, има право да не бъде оклеветяван.

Какво друго – онова толкова истинско изказване при разговора му с Рио, че има пет развода зад гърба си, което означава, че пет пъти се е влюбвал. Отношенията му с Арианда, която нека отбележим, че сама му се предложи! И въпреки това той пожела да прекара последните си дни с нея и дори да и остави наследство. Да се оженят!

Накрая остана за да може останалите да се спасят. Заедно с момичето, което го беше лъгало в очите. Посрещна смъртта смело, с достойнство.

Смятам, че Берлин спокойно може да бъде наречен герой. Следващ принципите си и плана.

А, кой е вашият любим герой от La casa de Papel?

Ще се радвам да ми напишете в коментарите или на лично съобщение.

Скоро ще започна и сезон две, макар че, като знам какво ме очаква…


Няма коментари:

Публикуване на коментар