четвъртък, 27 февруари 2020 г.

"Годината на Оракула" - Чарлс Соул // Мисли и цитати {мини ревю}



Здравейте! Как сте?
Аз съм добре, в очакване на петъка. А днес завърших този чудесен, утопичен трилър, показващ един сценарий, възможен да се развие във всеки един момент. Властта е средство за контрол, а контролът е сила. Добре, че всичко зависи от нашите постъпки.
Благодаря на издателство Ибис, за издаването на тази книга и за прекрасната корица, описваща много точно Уил Данто, който в съня си получава един куп предсказания за бъдещето.


Какво се случва после? Ами всяка сила се включва в играта и всяка дума е ключ.
Прочетете книгата, написана от Чарлс Соул и дайте отговор на въпроса, какво щях да направя АЗ с информацията, която имам?


Няколко любими, мои цитати:


–… само защото Оракула казва верни неща, това не означава, че са важни. Светът продължава да е също толкова грозен, колкото е бил винаги. Просто не мога да разбера защо си прави труда. Какъв е смисълът?


Сайтът беше внесъл баланс.Беше задействал двигател на хаоса и разрухата, но също беше създал човек, който имаше силата да го спре.
Обичаха го, мразеха го, страхуваха се от него. Нямаше значение. Уил Данто, Оракула, беше най-могъщият човек на планетата и беше крайно време да спре да се бори с бъдещето.


Съдба, орис – подобни концепции са само митове.
Ние сме решенията, които вземаме.
Вземайте добри решения.




До скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар