събота, 21 април 2018 г.

Из дебрите на Бьорнстад - въпроси и отговори // с Марти - Part 1



Здравейте! Как сте?

Аз съм много вдъхновена!
Заедно с Марти се обединихме, покрай общата ни страст – Фредрик Бакман и шведското градче Бьорнстад. Та създадохме два поста – единият е този тук, а другият очаквайте в блога на Марти утре!
Всеки от нас измисли по шест въпроса, свързани с книгите и двамата дадохме своите отговори, без да пестим чувства.

Тук са въпросите на Марти. Чувствайте се свободни да отговорите на някои от тях, ако желаете. Ще се радваме! :)



1. Кое е първото място, което би посетила, ако попаднеш в Бьорнстад(може и да е дома на някой от героите)?
Вичи: Хокейната зала! Искам да усетя тази магия!
Марти: Островът в езерото, където са ходили Кевин и Бени като малки. Бих го посетил през лятото, за да мога да плувам до него, както са правили и те. Този остров е наистина страхотно скривалище и е разположението му ми допада, понеже обичам езера и други водни пространства.


2. Какво според теб ще се случи с град, имайки предвид всичко, което претърпя?
Вичи: Ще оцелее Както винаги прави. Ще се бори. Хората ще носят зелени тениски и ще подкрепят момчетата и момичетата на леда. Ще бъдат заедно. Бьорнстад срещу останалите!
Марти: – Едва ли ще се промени особено. Ако „Бьорнстад хокей” спечелят и се доберат до финал може би града ще просперира. За жалост без Бени те едва ли ще постигнат много. Аз вярвам, че винаги има надежда и дори тя да не е в мъжкия отбор е възможно отново да „замирише на черешов цвят”т в юношеския.


3. Би ли постъпила като Ана и издадеш Бени?
Вичи: Аз съм човек, който често се поддава на емоциите. Но си мисля, че съвестта ми ще надделее. Така че отговорът ми е не.
Марти: Като цяло не бих постъпил като нея. Нямаше да снимам Бени и учителя и да публикувам снимката им в интернет. За да бъде максимално искрен, ще кажа, че бих проследил Бени в гората и може би щеше да говоря с него след това. Все пак нито упреквам Ана, нито я оневинявам. Животът й беше прекалено сложен и се подаде на първичното в себе си, в крайна сметка стана ясно че съжалява.


4. Каква според теб е съдбата на героите - Бени, сем. Андершон, Кевин?
Вичи: Бени ще стане добър в нещо друго. И ще намери любовта.
Семейство Андершон ще продължат напред. Имам малки притеснения за Лео и за гнева който носи в себе си. Но вярвам, че  ще стане един смел и добър млад човек. Мая ще стане известен музикант. Това го разбрахме още в края на първата книга. Надявам се един ден да се срещне с Амат и да си поговорят.
Кевин ще срещне любовта и ще и разкаже за постъпката си. Все пак се надявам да има щастливо бъдеще, въпреки всичко.
Марти: Първо ще кажа за Кевин. Смятам, че в новото си училище ще бъде едва забележим и няма да е звездата, която е бил в Бьорнстад. Съмнява ме да продължи да се занимава с хокей, а по скоро ще бъде затворен в себе си. Бени – той ще замине за някои голям град например Стокхолм. Там ще работи като барман и в свободното си време ще играе хокей. Може дори да си намери приятел, но ще му отнеме време, за да го допусне до сърцето му. Сем. Андершон ще превъзмогнат всичко заедно. Петер и Мира ще основат един невероятен семеен бизнес, Мая ще постъпи в музикалната академия, където ще е една от най-добрите. Лео той ще намира своето призвание, но ще му е нужна помощ, за да превъзмогне ада си.





5. С кои герой би искала да бъдеш приятел?
Вичи: С Бени, за да не е самотен. И с Амат, защото е първата ми любов.
Марти: Първите, които ми изкачат в ума са Лео, Амат и Бени. Лео отпада, поради това, че е по-малък от мен(на години). Тук обаче не знам на какъв принцип да избера. След като губи Кевин, Бени се превръща във вълк единак и това ме кара да искам да се сближа с него и да му помогна. Въпреки това интуицията ми подсказва Амат, а и смелостта му да се обърне срещу целия град в името на истината е достойна за възхищение. Тъй че избирам Амат.


6. Ако имаше право на един въпрос към Ф. Бакман какъв ще е той?
Вичи: Ще ме заведеш ли в Бьорнстад още веднъж?
(или кой е твоят любим герой?)
Марти: Как е решил да започне да пише и от къде му е хрумнала идеята за Бьорнстад? Това всъщност са два въпроса, но здраве да е.



Още Бакман и от нас:

 “Бьорнстад” – ревю Вичи
 “Бьорнстад” – ревю  Марти
“Ние срещу всички” – ревю, (без спойлери!), Вичи
Човек на име Уверевю Марти
Брит-Мари беше тук ревю Вичи
Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг ревю Вичи, Марти
“Сделката на живота ти”   ревю Вичи, Марти
Playlist “БьорнстадВичи

Очаквайте и поста на Марти! <3 (Благодаря ти!)
Лека вечер!

2 коментара:

  1. Много интересен пост се е получил , браво :) Аз все още не съм прочела Бьорнстад , пазя си я и отлагам четенето ,защото знам,че ще ме разтърси емоционално ....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей! Благодаря ти за милите думи! ❤
      Така си е, ще те разтърси. Но, когато си усетиш, ще я прочетеш. И ще искаш още. Втората кншга също е прекрасна...
      Ще се радвам да прочета скоро и твоята гледна точка за случващото се в това хокейно градче.
      Усмивки и слънчев ден! :)

      Изтриване