неделя, 29 декември 2019 г.

"Жестокият принц" & "Злият крал" - Холи Блек // Ревю


Здравейте! Как сте? Готови ли сте за новата година?Аз съм добре, стоя си на топличко и чета книжки. Днес ще ви разкажа за първите книги от небезизвестната поредица на Холи Блек за Вълшебният народ.


Определено харесах първата книга повече, но финалът на втората и донесе точки. Ами фентъзи си е. Чисто. Такова, в което се потапяш, има магия, храната и героите са описани по прекрасен начин и върви като приказка. Също така ми харесва и връзката с нашия свят. И картата в началото на всяка книга! Благодаря, Ибис! Самите корици са си красиви, как да не ви привлекат погледа?


Джуд Дуарте едновременно се ужасява от феите, но и иска да бъде като тях. Все пак от 10 години живее в двора им, в дома на човека, убил родителите и, който сега е нейн баща. Мадок, генералът на краля, който играе своята игра. Джуд е смела и търси своето място. Сестрите и Тарин (близначката и) и Вивиан, която е наполовина фея и помагат, но Джуд трябва да търпи редица унижения и заплахи, от децата на благородниците.


Един от тях е принц Кардан, най-малкият син на краля, на пръв поглед арогантен и груб.
Джуд получава дар от единият от принцовете и вече не е уязвима от магията, в замяна на това, че става кралски шпионин. А борбата за трона тепърва започва.
Жестокият принц и човешкото момиче сключват сделка, която ще промени и двамата.
Във втората книга виждаме новият крал,управляван от неговият съветник. Ще има заплаха от дълбините, една сватба, няколко дуела и предателство.



Харесвам Джуд, която се бори въпреки, че е различна и е човешко същество и не се предава.
Харесвам Кардан, който има остър ум и глобална мисъл, т.е. владее отлично актьорската игра, но е готов да бъде крал.
Лок е интересен образ, който пленява сърцето на едната от близначките.

Харесвам още описанията, имената и света на Холи Блек и нямам търпение за финалната книга!

До скоро!  

Credit to arts.

Няма коментари:

Публикуване на коментар