вторник, 21 ноември 2017 г.

Равносметка - Какво прочете един книжен дракон? І Ч☆БКД☆


Здравейте!
Завръщам се след малка пауза книжните постове. Случиха ми се няколко, тъжни неща, но днес ще си говорим за една, чудесна, книжна инициатива на три, книжни блогърки. Тук - Криси, тук - Ваня и тук - Кали, можете да разгледате техните книжни местенца. Благодаря ви прекрасни!

ЧЕТАТОН Българските книжни дракони се проведе между 9-ти и 15-ти ноември.


Категориите бяха четири, а именно:

1. Книга от автор, чиито роден език не е английският
"Черна като абанос" от финландката Сала Симука.
 Тук завърша историята за Лумики. Отново е в финландия където две момчета се борят за сърцето и а тя самата е преследвана от някой който знае твърде много за нея и миналото и.



2. Книга, чието действие се развива по Коледа
"Една Коледа в Париж" на У. Съмърсет Моъм.
Завърших я след края н маратона. Не се брои, напълно. Но все пак става дума за Чарли, възпитан да бъде джентълмен, който прекарва Коледните празници в Париж. Очаква среща с най-добрият му приятел/ страстен журналист, работохолик, (неразбран гений? Ох, Саймън! И кавичките не са случайни.), с Принцеса Олга от един публичен дом. Гледните точки, около едно убийство са много, а животът не спира.

3. Книга, чийто главен герой е по-млад от теб
Аутсайдерътна Маркъс Зюсък.
Мога да ви кажа, че в един град, където не се случва нищо и всичко върви еднообразно, едно момче пораства. Мога и да ви разкажа за силната връзка между братята Камерън и Рубен Улф и за обирите, които планират. Мога да ви разкажа и за Ребека Колман, Стийв и Сара, но няма. Книгата макар и тъничка, е много силна и мога да ви посъветвам само едно: дайте шанс на тази ранна трилогия на авторът на Крадецът на книги”. Има защо.

Любимият ми цитат:
“Небето се вслушваше. Градът- не. Не ми пукаше. Пукаше ми само за това, че вия и можех да чуя гласа си и да си спомня, че в това момче имаше сила и то имаше какво да предложи. О, как само виех, тъй гръмогласно и отчаяно, и съобщавах на света, че съм тук и няма да се предам.
Не и тази вечер.
Нито никога.”


4. Книга посветена на писането или чийто главен герой е писател (новелист, комикс артист, поет и т.н.)
До тази категория, изобщо не стигнах, пък и нямах избрана книга.


Лека вечер!

П.п. Мерси за вдъхновението, Магнус-Фейра! <3 (You know. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар