понеделник, 26 юли 2021 г.

LOVE DEATH + ROBOTS – Volume 2 // Ревю

 

Здравейте!

Имам Нетфликс от повече от година и определено винаги успявам да си намеря акво да гледам. Преди няколко дена си пуснах LOVE DEATH + ROBOTS, за който бях чела хубави неща. Разбира се, че се включи Volume 2, така че чак на финала разбрах, че всъщност не съм гледала първата част. Но въпреки това ми хареса доста и бих ви го препоръчала, ако обичате фантастичното, имате някакъв праг на търпимост, защото признавам – имаше си кофти сцени и сте фенове на анимацията, защото това са кратки анимационни композиции,  някои (3 & 4 са брилянтни), 1,2,6 са също добри!

Обща оценка 4/5, като по-надолу ще разгледам и осемте части подробно, така че предупреждавам за СПОЙЛЕРИ!


1. "Automated Customer Service" – в едно бъдеще, където роботите са заели почти всички човешки функции, симпатична баба, имаща пухкаво куче и домашен робот, се вкарва в битка за живот и смърт с машината, която си има собствено мнение за нещата. Забавен, това е качеството му, а и като откриващ епизод е наистина готин – жената си говори през цялото време с отдел обслужване на клиенти, опитвайки се да излезе от ситуацията. 5/5

2. "Ice" планета скована от студ, срещу който повечето хора са привикнали. Нашите герои са двама братя, които тръгват на опасен лов – игра, която може да се обърне във всеки момент. Това да си различен от останалите и да следваш принципите си са двете основни теми. 4.5/5, защото ми трябваше още мъничко откъм историята.

3. "Pop Squad" – най-силният епизод от сериала за мен. В едно бъдеще, където има класово разделение на богати, избрали да станат безсмъртни, вместо родители и бедни, които са запазили човешкото в себе си и са избрали да създадат семейство. Утопично, страшно бъдеще, в което тези семейства биват избивани, а главният ни герой е именно полицай, който се занимава с това. Вижда се радостта от малките неща, в лицето на тези хора, които живеят в пълна мизерия, под постоянен страх, но все пак готови на всичко за усмивката на децата им. Финалът за мен беше очакван и неизбежен и тъкмо това го прави толкова красиво – да видиш промяната в героя, осъзнаването и израстването. 5/5 - категорично!

4. "Snow in the Desert" – още един епизод, който може би ми е любим, заедно с първия. Пренесе ме във вселената на Междузвездни войни. Тук срещаме нашия самотен герой – Сноу, който може да регенерира тялото си и е издирван на цялата планета. Той намира приятел в лицето на жена, готова да бъде с него. Това е епизод за самотата и за любовта, следващ любимото ми мото ТИ НЕ СИ САМ! Визуално прекрасен, емоционално зареждащ, също! Препоръчвам го! 5/5 – разбира се!

5. "The Tall Grass" – този започна интригуващо с влак, който спря насред поле от трева, където се виждат сини светлинки. Нашит герой е любопитен и това любопитство за малко не му изяжда главата. Буквално. Защото светлинките са някакви чудовища, вероятно били хора някога. Машинистът му се притичва на помощ. И го спасява. Та, пишейки тези редове, виждам огромен смисъл . за търсенето, за попадането в задънена улица или в морето. Философски погледнато – поне си опитал. Давам му 3/5, защото си ме стресна.

6. "All Through the House" – ох, този е много сладурско-започващ! Коледа, малко след полунощ. Сестриче и братче, които не могат да заспят. Искат да разкрият тайната… и се натъкват на чудовище, приличащо на Прешълецът. Което ги съветва да бъдат добри и им оставя подаръци. 5/5 – заради идеята и изпълнението.

7. "Life Hutch" – Подход минало-настояще. Космическа битка – хора срещу огромен враг. Пилот, който трябва да се пребори срещу чудовище в собствения си кораб. Добра идея, но все пак 2/5.

8. "The Drowned Giant" Признавам, този епизод или не беше моя или…. Тогава си умирах за сън. Обективно погледнато трябва да го изгледам отново, за да го оценя. Но тук мога да му дам 2/5.

До скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар