петък, 30 юли 2021 г.

Какво да гледаме?

 

Какво да гледаме?

Здравейте!

Това е вечният въпрос след Какво да ядем? – все пак първостепенните нужди винаги водят.

Та днес ще ви дам три предложения от моя, личен опит. Надявам се, да ви помогна.

1. Олимпийските игри

Изненади – няма. Най-атрактивният и голям спортен форум се завърна макар и с година закъснение, заради пандемията. И освен, че можете:

а) да подкрепяте нашите участници – пр. Йосиф Миладинов, който е само на 18 години и утре в 04:30 българско време ще плува финал на 100 м бътерфлай, рекордно постижение за това прекрасно момче, на което му предстои прекрасно бъдеще, каквото и да направи утре! Успех, хлапе! Ще гледам и ще стискам палци! ♥

б) да гледате любимите си спортисти – пр. аз смятам да стана да гледам Арманд Дюплантис, който ще участва в квалификацията във овчарския скок в 03:40 утре.

в) да се влюбите в някой спорт, на който до сега не сте обръщали внимание или не сте знаели нищо за него – пр. аз с интерес гледах джудо и колоездене, имах си и фаворити!


2. Най-хубавите години

Италиански филм от 2020г., който гледах преди седмица на кино във Варна, а е много възможно да го дават в някой културен център и в другите градове в страната. Вариант Б е винаги Замунда. Хареса ми начинът на снимане, героите говореха в кадър за събитията, които моментно им се случваха. Историята следва четирима приятели, които се запознават, като тийнейджъри в края на осемдесетте години на 20-ти век. След това проследяваме техните избори, възходи и падения в следващите четиридесет години. И филмът е доказателство, че приятелството се доказва във времето и истинските приятели, остават, въпреки всичко.

Оценка: 5/5


3. Сребърните кънки

Последното ми предложение е руски филм, който си намерих в Нетфликс, но лично гледах с английско аудио. Историята ни запознава с Матвей който е разносвач на сладки по лед, но след като бива уволнен се запознава с Алексий и неговата групичка, които са опитни измамници, използващи бързината на кънките на лед и своята ловкост. Годината е 1900, а Алиса е дъщеря на посланик, а химията е първата и любов. Следват забавни моменти, шеметно приключение в търсене на богатство. Там, обаче нашите герои срещат Любовта.

Последното, което ще вмъкна за този филм е, че Алекс буквално е Каз Брекер!

Оценка: 5/5


Това са моите предложения!

До скоро, amici!  

Няма коментари:

Публикуване на коментар