събота, 30 ноември 2019 г.

Замръзналото Кралство 2 ще разтопи сърцето ти! - Blogmas ден 0



Здравейте! Как сте?
Надявам се, че сте имали по-позитивен ноември, от мен. Честно казано не харесвам много този месец, но преди десетина минути осъзнах, че той свършва. Утре ще бъде декември! Най-магичният месец, когато трябва да покажем грижа, отношение, уважение, да дарим любов и да донесем усмивка на близки и далечни, познати и непознати. 1-ви декември е и един доста специален ден за мен, но за това ще ви разкажа утре.


Вчера с приятелки обикаляхме по магазините, заради Черният петък. Беше забавно и доста изморително, но ползотворно – част от коледните подаръци са готови. Също така гледахме и Замръзналото Кралство 2. Разбира се, като при всеки филм на Дисни очакванията ни бяха големи. Излязохме от киното с големи усмивки и приятно чувство и храна за размисъл. Ще се опитам да пиша без спойлери. Но продължението на чудния филм от няколко години по-рано, е на едно по-високо ниво за сетивата. То си е почти мюзикъл, песните са толкова въздействащи и прекрасни. Ние се насладихме напълно, гледайки дублираната версия с 360º звук. Българските озвучители винаги се справят на ниво при анимациите, а тук бяха надминали себе си. Обожавам българските песни, които се нареждат даже пред оригиналните, които също са наслада за ухото.



Сюжета беше предвидим на моменти. Това ви го казва човек, който е изгледал доста филми на водещите студия. Исках повече екшън, още някой друг герой, който да се противопостави на Елса, но като се замисля, може би тогава щеше да влезе в клише.
Видяхме сладки второстепенни герои, една сестра, която се тревожи за другата, и още една, която все още търси себе си. Стара легенда, мрачно минало, но все пак пропито с добро. Любимите ни Кристоф, Свен и Олаф също са там и носят своите послания.

На какво обаче ни учи Frozen 2?
♦ Да не се предаваме, дори когато няма лъч светлина.
♦ Миналото си е минало, хубаво е да се учим от него, но не можем да го променим.
♦ Важните неща са, че сме заедно, семейство, и ще си останем заедно. Никой дух, не може да го промени.
♦ Да приемаме нещата, които ни се случват, без много драма.
♦ Да обичаме себе си и талантите си, с които се различаваме от другите.

Препоръчвам Замръзналото Кралство 2 на всеки, който се чувства отдалечен от някого, ето ви повод да се сближите, на всеки, който се тревожи прекалено, (като Анна), на всяко дете, дори и пораснало. Усетете магията и се впуснете в приключението!

До скоро! Блогмас ви очаква! 

2 коментара:

  1. Прекрасна! Толкова се радвам, че и този декември ще чеса постовете ти! Очаквам ги с огромно нетърпение и ти пожелавам много вдъхновение и положителни емоции не само покрай блога, но и иначе! Забавлявай се и пренасяй позитивната си енергия и тук! Понеделник ходих да гледам и аз "Замръзналото кралство 2" и определено много ми хареса, описала си го чудно! Много се забавлявах. Хуморът в тази част беше на толкова високо ниво... Заслужава признание!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Ева! И аз съм много щастлива, че ще чета постовете ти! <3 Успешен Блогмас, bonita! ♥

      Изтриване