сряда, 19 април 2017 г.

Изчезналият Герой - Ревю

Изчезналият Герой / Ревю







Книга: Изчезналият Герой
Автор: Рик Риърдън

Издава: ЕГМОНТ България

Hola amigos!
Не съм съвсем на ти с книжните ревюта, но понеже бях в книжна депресия (не можеш дълго време да случа на книга), но поради обстоятелствата, трябваше да чета в електронен вариант- ( пътувах и нямах възможност да нося хартиена). Та отдавна исках да вляза (отново) в света на Пърси. Понеже моят досег се състоеше от прочит на "Похитителят на мълнии"(книга първа от първата поредица) преди сигурно 5 години и многократното прочитане на "Домът на Хадес" и "Кръвта на Олимп". (Предпоследна и последна книга от втората поредица).
Та реших да започна Героите на Олимп от първата книга, т.е. "Изчезналият герой"

Стилът на чичо Рик е уникален! Толкова увлекателен и пълен с много митология. (Обичам митологията във всякаква форма, но си признавам имам доста пропуски :)).
Изчeзналият герой е Джейсън (или Пърси може би).
Резултат с изображение за jason grace viria

Синът на Юпитер е:
1) част от любимото ми трио герои: Джейсън-Пайпър-Лио
и
2) част от плана на Хера срещу... ами Края на света.
Майката Земя - Гея ще се пробуди скоро! А това е лошо!
Нещо, което от средата на книгата се подразбираше, макар че нашите герои го осъзнаха в един по-късен етап. Но важното е че Джейсън се събуди, без никакви спомени (Хера се беше погрижила), с него бяха и Пайпър и Лио. (Единия от които ми е любим герой).  Бяха спасени и  заведени в Лагера на Нечистокръвните и трябваше тръгнат и спасят Хера , за по-малко от седмица. Там се срещнаха с, която Анабет упорито търсеше Пърси, заедно с ловджийките на Артемида, сред които е и Талия.
Спойлер Талия. (Дъщеря на Зевс) се оказва родната сестра на Джейсън.

Джейсън е толкова мил. Сърцето ми се късаше, от факта че не помни миналото си, но въпреки това се бореше толкова смело. 

 Резултат с изображение за piper viria
Пайпър израсна много. Стана по смела и повярва в уменията си. Дъщерята на Афродита, имаше и лична драма,  да спаси баща си, но в замяна да предаде приятелите си. Щастлива съм, че се справи! Също така се противопостави на Дрю и зае лидерската позиция в хижата на Афродита!
Радвам се че и Джейсън беше до нея винаги! Те просто са толкова сладки!

Резултат с изображение за leo viria
Лио
Определено е моят най-най-любим герой!
И той преживя много. Изправи се срещу своята сила/проклятие огъня. Разбра че вината за смъртта на майка му не е негова. И загуби приятел, но откри двама страхотни, които да го подкрепят във всичко! Винаги положителен, готов да те разсмее и намира решение, дори и да разполага само с ментови бонбони.

Свързано изображение

Джейсън, Пайпър и Лио изпълниха пророчеството и се научиха да си вярват и да се обичат!
Откриха че има и други полубогове, деца на Римските богове и друго място в което те живеят. А Пърси Джаксън е попаднал там, без никакви спомени. (Хара е виновна, отново!)
А Гея става все по-могъща...

Надявам се че скоро ще продължа със "Синът на Нептун", където спойлер ще се появят моите любими деца на подземното царство.

Надявам се да ви е харесало! Поздрави!



Няма коментари:

Публикуване на коментар