неделя, 12 април 2020 г.

“Фатално затишие” - Ревю


Здравейте! Как сте?
Честит празник на всички цветя с прекрасни имена! 
Колкото повече биваме ограничавани, навън с маска, не е много приятно, толкова повече умът ми иска да се пренесе на някое далечно кътче. Например в някое малко градче на Карибите, с дъх на прясна риба и океан.
В Фатално затишие” (Serenity) се пренасяме точно на такова място.


На остров Примът времето тече е еднаква скорост, прогнозата за времето е идентична, подходяща за риболов навътре в яркосините води, с добра стръв и малко късмет.
Бейкър Дил (Матю Макконъли ) осигурява първокласен риболов на богатите туристи, но живее със своите демони под формата на огромна риба-меч, която никога не успява да хване.
Идилията бива нарушена, не само от човекът с костюм, вратовръзка и куфарче, който така и не може да свари да поговори с нашия човек, а и от бившата му съпруга Карън (Ан Хатауей), която се появява неочаквано с молба към Дил да убие съпруга и, който ще пристигне след ден за доза жарко слънце, риболов и забавления.
Някъде в картинката стои и Патрик, момче скрито зад компютъра си, също ловящо риба.



Всичко се оказва свързано и на този остров, където всеки знае всичко за всекиго, може би, никой не знае нищо или смисълът е не само в това да хванеш голямата риба.
Прекрасен трилър, с приятна актьорска игра и смисъл, който оцених, макар и да успях да се досетя за някои неща. Препоръчвам! Заслужава се, жалко, че критиците не са го оценили подобаващо.
А, ако ви се гледа нещо свързано с руската мафия, ФБР, на Люк Бесон, кликнете тук.
Ако ви се чете фенфикшън в света на Хари Потър – тук.
До скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар