вторник, 20 март 2018 г.

5 причини да прочетете "Сборище на сенки" от В.Е. Шуаб!




Здравейте!
Вижте какво си имам тук! Да, Кел и Лайла отново говорят на български!
Прочетох “Сборище на сенки” и сега ще ви дам пет причини, за да посетите най-близката книжарница и да си вземете втората книга от трилогията Цветовете на магията.
Няма да издавам нищо от втората книга!



1. Кел Прекрасни
Младият антари, който може да пътува из различните Лондони и владее петте стихии ми стана един от любимите герои още със започването на първата книга. Дали заради рижата му коса и разноцветните очи, или заради нацупеното му изражение и доброто сърце, Кел ме завладя като образ и нямам търпение да разбера как ще се справи тук.

(Добре де, само един цитат!)
„Каква съм аз? Единствена по рода си.
Същото разправяха и за Кел.
Пратеникът от Червения Лондон.
Принцът с черното око.
Последният антари.
...Лайла се усмихна. Нямаше съмнение, че пътищата им с Кел ще се пресекат отново.
И когато това се случи, ще му покаже на какво е способна.“

2. Делайла Бард
Смелата крадла от Сивия Лондон е един от най-добрите женски персонажи изграждани според мен! Бъбрива, умна, храбра… най-вече тази ужасна храброст и склонност към неприятностите. Последно видяхме Лайла да си набелязва кораб, който да открадне, за да сбъдне мечтата си да плава по море. Дали е успяла и ще се пресече ли пътят и с този на Кел? За второто съм сигурна.


3. Рай
Наследникът на арнеската корона почти срина всичко, когато се остави в ръцете на Астрид Дейн. Кел обвърза живота си с този на брат си и го върна от мъртвите. Мисля че имаме още много какво да видим от забавния къдрокоско който един ден ще седне на престола на Арнес. Как ли ще се справи?
Ако Рай беше слабостта на Кел, коя ли е тази на принца?


4. Лондон…
… цели четири!
Нека преговорим:
Червен Лондон – магия, равновесие, прогрес.
Бял Лондон – глад, враждебност и студ. Малко магия.
Сив Лондон – няма магия. Обикновени хора, въпрос на оцеляване.
Черен Лондон – унищожен от магията.
Пренесохме се в три от четирите Лондона с цел да унищожим черният камък, по-могъщ от всичко. Падаха крале, сменяха се палта, усетихме магията да преминава през вените на Кел. Вълнувахме се заедно с Лайла, преминавайки от град в град. От свят в свят.
И това ни липсва.


5. Приключението
Обичам истории, в които има магия, монархии и герои, за които да се тревожа. Тази е една от тях, А прочетох едва първата книга. Искам още!
Сбогом Варна.
Здравей Лондон!

До скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар