понеделник, 7 февруари 2022 г.

5-7-3 Web Culture Challenge

 

Здравейте! Как сте?

          Днес ще си говорим за интернет и времето, което прекарваме в него.

Като започнем от всички социални медии, youtube, игри, кратки клипчета – цели часове. Въпросът е тази информация да ни носи нещо друго, освен забавление.

Реших да създам това предизвикателство, за да ви разкажи за интересни места в Мрежата, от които можете да се обогатите, а също и да подкрепя българите, стоящи зад тези инициативи.

 

5-7-3 Web Culture Challenge

 


Сайтове – 5 български сайта, които посещаваш често

 

Go Guide – най-любимото ми място, макар и да не харесвам новия дизайн, защото ми е по-трудно откъм навигация. И все пак онлайн списанието е вашият гайд, за абсолютно всичко. През новите места в градовете, наръчник за оцеляване по Коледа, преминаване през раздели, приятелства, източник на мотивация, срещи със свежи хора и още много. Всеки ще намери по нещо интересно в Go Guide, докато пътува в градския транспорт или чака любим човек за среща. Препоръчвам! А също има и малки брошурки, които понякога ще ви попаднат в културните пространства, аз така се запознах със гайда!

Shadowdance – e онлайн списанието за фантастика, магия, култура и изкуство. Прекрасният екип пише ревюта и статии за настолни игри, аниме, супергерои, романи, сборници с разкази, филми и сериали. А аз, с часове съм се губила в този прекрасен свят, хилейки се с глас, защото наистина съм се забавлявала! Препоръчвам ви списането, което излезе и с първия си хартиен брой преди две години! Четете и се обогатявайте! А, ако случайно някой от екипа на шадоудансърите чете тази статия: Здравейте! Казвам се Величка и обожавам работата Ви!

Цитаделата – е българският сайт за фентъзи и фантастика, в чиито дебри се ровя от около, когато бях 7-ми клас. Там ще намерите интересни ревюта, дуели и мнения за книги, герои, филми и други. Например там прочетох за доста хоръри, които няма да гледам и гласувах пламенно за любими персонажи в битките им за различни титли! Цитаделата е уютно местенце за всеки, обичащ приказното и изкуството.


WebCafe – като човек, който мрази да гледа новини по телевизията, заради целия негативизъм, предпочитам да си ги чета и WebCafe е моят бюлетин по всички теми. От забавни статии, през новите идеи, действителността, спортни истории и още, още много.

Hobby Hub – изцяло авторска инициатива, единият от създателите и е мой приятел, с който се гордея! (Поздрави, Влади)! Та в сайта ще са запознаете с млади хора, всеки добър в нещо и ще се вдъхновите! Инициативата е готина, защото всеки може да получи поле за изява и да разкаже за своето хоби, даже ми взеха интервю преди време!  (А клубът дебати BEST FOUNDATION към МГ Варна, организира интересна инициатива свързана с учениците и литературата. Повече можете да прочетете тук! )

 

 

Блогове – 7 български блога, които четеш

 


Stormy Garden – любимката ми Ева пише за книги, сериали и преживявания, с много страст и емоция. Нейното кътче е прекрасно местенце, където ви препоръчвам да се поровите. Ще ви хареса! В Инстаграм се подвизава като @stormy.garden и обичам книжното и местенце!

The Strange Universeблогът на Руми, която в момента учи чак в Китай!  Там можете да четете за музика, книги, кино, аниме… откраднала съм си от нея идеята за Месечни фаворити и нямам търпение да чета нови статии от нея! Надявам се скоро! ;)

Ottukottamskrisi – прочетете го отново! Блогът на Криси е красиво местенце, където ще намерите ревюта на много детски книжки, шотладски истории и ежедневни моменти, разказани увлекателно.

PlamchoPlami – Плами е моя любимка, която утре има изпит, така че нека да и пожелаем успех! ♥ Тя пише увлекателни ревюта на книги и филми и искам да ви споделя блога и, защото знам колко сърце влага!

mmartiswriting – Макар, че Марти не пише от известно време, съм сиггурна, че един ден ще се завърне към това си поприще. Дотогава можете да се насладите на старите му ревюта и публикации свързани с необятния свят на литературата!

Stillsbooks – Стил пише книжни ревюта и прави невероятни снимки, и двете - обожавам! По-активен е в книжния си профил в IG - @still.and.his.books – можете да го последвате!

CrazymeБлогът на Елена, който е в процес на реновиране. Можете да разгледате профила и в инстаграм - @light.dreamer.

 

 

YouTube – 3 български канала, които следиш

 


Yoana Yokko любимка ми е от миналата година, когото гледах нейно видео, в което си купи билет за следващия полет. Йоана или още Леля работи здраво, искрена е и ни разказва нещата, такива каквито са.

Chris Zaharievе вдъхновител и съвременен будител! Възхищавам му се – на цялата позитивна енергия, която успява да донесе чрез видеата си, оригиналните му идеи и страстта за пътешествие. Скоро ще прочета Да се изгубиш нарочно и знам, че ще ми хареса!

Мария Андреева – абсолютна сладурка, която обожавам да гледам. Истинска, мила и добричка. В каналът и има видеа за пътуване, лов на духове, откровения и още.

 

 

Това бяха моите любимци в категориите! Ако нямате точния брой за всяка – не се притеснявайте! Ще се радвам и вие да направите този таг, като хвърлям ръкавицата към Ева, Плами и Криси! 

Можете да използвате хаштага: #webculturechallenge в социалните мрежи!
Благодаря Ви, че стигнахте до тук!

И за това, че ме четете!

До скоро!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар