сряда, 9 декември 2020 г.

“Подарък през декември” // Джени Гладуел – Blogmas ден 9

 

Здравейте! Как сте?

Днес ще ви разкажа за Подарък през декември от Джени Гладуел, една от книгите ми в коледния списък, която прочетох преди няколко дни и ми напълни сърцето.

В книгата се преплитат една история от Втората Световна война и едно пътуване в наши дни с цел да се напише статия за символично събитие, пренасящо коледния дух от една държава към друга.

Журналистката Джейн Бърк живее в Лондон, пише статии и никак не обича Коледа. Когато, обаче и се налага да замине на служебно пътуване до Норвегия, за да напише статия за Горската Кралица, коледното дърво, дар от страната на фиордите, което ще блесне на Трафалгар Скуер след няколко седмици, младата жена заминава без големи очаквания. В компанията на своя колега – фотограф, Бен, други журналисти, цветни блогъри и скандална реалити звезда, приключението ще бъде пълно.

Когато се запознава и със социалния гост на пътуването Томас Ериксон, герой от войната, пламъчето в съзнанието на Джейн се разпалва и тя е готова с всички сили да разкрие тайнствената история, обгръщаща куп стари писма, някъде в едно малко селце.

Авторката е успяла да опише прекрасно и любимият ми Лондон с цялата му пъстрота и характер и не по-малко очарователната Норвегия. Почувствах се сякаш пътешествам заедно с героите и навлязох дълбоко в атмосферата на двете държави.

Харесах още героите, всеки от които допринасяше с нещо за историята, забавни, живи и добре изградени.

Насладих се максимално на прекрасната книга, която веднага слагам в графа Топли, зимни и любими и с удоволствие бих прочела още истории от Джени Гладуел. А корицата дело на Фиделия Косева е повече от прекрасна!

Ако все още търсите коледния дух някъде из килера, тази книга е за вас! Определено ще го намерите още в първите страници. А оттам насетне не ви остава нищо друго освен да се сгушите под някое одеало и да се отправите на пътешествие заедно с Джейн и компания!

До скоро!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар