вторник, 22 декември 2020 г.

“Десет слепи срещи” // Ашли Елстън – Blogmas ден 22

 

Здравейте! Как сте?

Аз съм добре и искам да ви разкажа за може би любимата ми книга за 2020-та година! А именно Десет слепи срещи от Ашли Елстън, чиито корица е толкова красива и празнична  и видях за първи път в история в Инстаграм на Издателство Ибис. Тогава си казах Искам тази книга! И месец по-късно реших да си направя предколеден подарък и я прочетох още същата вечер!

Обожавам историята на Софи, която няма търпение да прекара празничните дни в компанията на приятеля си Грифин, докато родителите и са на гости при много бременната и сестра. Обаче нещата не тръгват по план и двамата се разделят. На Софи и остава да отиде в къщата на баба си и дядо си, където са се събрали многото и роднини. И купонът започва, особено, когато баба и измисля идеята, внучката и да отиде на десет слепи срещи, където кавалерите и ще бъдат избрани от родата!

Преди да премина към частта със малки спойлери, искам да спомена колко много обичам цялата какафония покрай семейството на Софи! Аз също имам солидна рода и винаги е голяма каша, но и много забавно!

Почувствах историята много близка и заради прекрасните герои!

Софи определено има нужда от време с роднините си. Заедно с братовчедите си Оливия и Чарли, и най-добрия му приятел Уес, някога са били златна групичка. В течение на времето Софи малко се е отдалечила от тях. Въпреки това бързо успяват да се сближат отново и тримата доста и помагат, защото всеки от роднините си е специален по свой начин и има коя от коя по-откачени идеи за място на среща и кандидат. Харесвам приятелството им и определено Чарли, Оливия и Уес са много добре изградени герои, които м докарваха само усмивки. Това важи и за всички лели, чичовци и братовчеди и също и за семейството на Софи. Харесах още връзката и с Марго, голямата и сестра и непрестанната им комуникация и шеги.

А самите срещи – всяка си има някакъв чар, дали ще е Коледна пиеса, хокеен мач или турнир по боулинг, това важи и за кавалерите. Не мисля че ще е спойлер, ако ви кажа, че Софи ще намери нова любов и ще излекува разбитото си сърце. Аз разгадах накъде отиват нещата още към средата на книгата, но въпреки това нещата бяха представени по много красив начин, с доза хумор и ми беше истинско удоволствие да я прочета!

Адмирации към издателство Ибис за хубавата книга, добрият превод и коледната магия, които ми донесоха!

Весели празници и до скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар