вторник, 21 декември 2021 г.

Френска вълна и etc. // Blogmas 2021-21

 

Здравейте! Как сте?

Аз си пийвам чайче, защото намръзнах пред един Еконт, но работата е свършена. Като цяло имам списък със задачки преди празниците. Приготвяне на багаж, подаръци, библиотека, университет и други.

И разбира се – вечният въпрос, какво да обядвам? Тук идват бърканите яйца на филия. Правят се за 5 мин и засищат.

Също така френската ми вълна отново се завърна. Може би с бързия обзор на песните от детската Евровизия.  Нашите деца заеха 16-тото място, а Армения победиха. Харесах песните на Франция, Испания и Азербайджан. Французите – домакини, имаха шанс за сензационна втора, поредна победа. Е второ място, както и Барбара на голямата Евровизия. Но пък спечелиха Лигата на нациите. Почти беше тяхната година. И все пак имат специално място в сърцето ми.


Вчера прекарах часове в четене за няколко френски града. Нант определено влиза в листата на желана дестинация. Марсилия си е там от година и все още я харесвам. И Гренобъл и всяко друго, прекрасно градче в Алпите!

Какво друго? Днес трябваше да правя коледни сладки, ама уви… забравих ~`~.  И ще гледам Спайдърмен и нямам търпение! Подготвям се психически, че може да ме срине, чувам слухове, предстои да разбера дали са верни.

Ева, благодаря ти за подаръка! И приятели, ако ви се чете нещо коледно, топло и приятно, тя ще ви разкаже за една прекрасна книга. Вижте тук!

До скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар