сряда, 23 юни 2021 г.

“Нощният цирк” – Ерин Моргънстърн // Ревю

 

Здравейте!

Днес ще ви разкажа за Нощният цирк, книга която много обичам, заради магията на думите.

Малко предистория – взех си я от Алеята на книгата във варна преди около 5 години. Прочетох я и много ми хареса, но после може би съм я дала на някого и се изгуби. До тази година, когато любимите ми хора ми хора ми я подариха. Прочетох я отново, в момент, в който само книгите помагат.

А всъщност историята е толкова увлекателна, защото всичко започва с един облог. Състезание, което се провежда много пъти през годините между възпитаниците на двама магьосници.

Тук арената е цирк. Но не какъв да е. Циркът на Мечтите е специален. Защото представленията започват по залез слънце и приключват с изгрева. Във всяка палатка има различен номер, акробати, гадател, различни артисти, събрани, по-точно дошли при мосю Лефевр, който е директорът на Le Cirque des Reves.

Двамата опоненти, които са избрани за предизвикателството са Силия и Марко. Илюзионистката, която премества шатрите от град в град и помощникът, който се грижи за целостта чрез Белия огън, който гори, запален в центъра на паважа. На двамата им отнема време да осъзнаят мащабите на играта, а дотогава всеки създава магия в различните палатки.

Освен тези герои имаме и кръга от петте човека, стоящи зад замисъла на цирка. Те също водят своите битки, опитвайки се да разберат своята истина.

Любими образи са ми близнаците Уиджит и Попет. Тя вижда в бъдещето, а той разказва истории. И двамата са важни за изхода от предизвикателството. А също и бейли, който на пръв поглед е само едно обикновено момче, погълнато от магията, която е цирка. Мечтател. Като много други, но и специален.

Защото в история пропита с магия, един мечтател би я разбрал най-добре! Препоръчвам ви книгата на Ерин Моргънстърн, защото ще намерите късче истина и надежда из страниците и. Заслужавате го, приятели!

Ще завърша с любим мой цитат:


До скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар