вторник, 4 януари 2022 г.

"Злодей" – В. Е. Шуаб // За Героите и Злодеите (Без спойлери, защо си заслужава прочита)

 

Здравейте! Как сте?

Аз съм развълнувана, защото днес ще ви говоря за една книга, която знаех, че ще харесам, още преди да видя невероятната българска корица, може би още с името на автора! Защото Виктория Шуаб е явление в литературата! Обикнах я с трилогията и Четирите цвята на магията, уцели ме право в сърцето с Невидимият живот на Ади Лару и си изплаках очите, четейки Тази свирепа песен и Нашият мрачен дует. А сега ще ви дам няколко причини защо Злодей, моментално трябва да влезе в библиотеката ви.

♦ Защото има пълнокръвни герои, които няма как да обикнете! Ели, прекрасен, блестящ, който определено ще обикнете, от първото му появяване. По-сдържаният, но също гениален Виктор, който ще ви хареса, защото действа рационално и има красиво чувство за хумор. Сидни – невинна и все пак чиста. Мич – абсолютен маршмелоу и Серина, на която симпатизирам по някаква причина.

♦ Двоен сюжет – имаме преди и след. Попринцип, похват, който често дразни, но тук, приятели просто четете и четете и двете времеви линии са ви еднакво интересни. Защото преди 10 години двамата блестящи студенти по медицина правят няколко експеримента, които ги довеждат на границата със смъртта, за да получат суперсили. А след 10 години не е останало нищо от приятелството им и всеки крои свои планове… за отмъщение и разплата.

♦ Житейски поуки – Шуаб е толкова добър разказвач, именно, защото вмъква и ужасно много истини в своите романи. Тук темата за доброто и злото е разгледана под много интересен ъгъл. Защото всеки герой е частица злодей. Има оттенъци.

           Не искам да ви издавам повече, но много се надявам да ви заинтригувам! Аз прочетох книгата за три вечери и нямам търпение за още! А относно финала – ще ви хареса, сигурна съм!

Абсолютно брилянтна, Виктория! Адмирации! ♥
До скоро,
amici!

Няма коментари:

Публикуване на коментар