събота, 8 януари 2022 г.

Щастливка – Авторско

 

Здравейте! Как сте? Аз съм добре и ви споделям нещо, което написах преди минути. Вдъхновение, какво да ви кажа.

Надявам се, да ви хареса! ♥

До скоро!

 


Наричаха я щастливка. И тя им вярваше. Тогава беше наивна. Дори, не се замисляше, че може да предизвиква Съдбата, всеки път, когато се разсмееше в неговите ръце.

Щастливка! Точно той да бъде до нея. Онова завинаги се отронваше от устата и. И после двамата потъваха в очите си. И за миг, Земята спираше да си поеме дъх. Преди да продължи своя път. Но от недрата и един по един изплуваха сенки.

Щастливка, нашепваха. И се смееха без глас.

Гласът им обгръщаше всичко със сива пелена. И дойде ден, когато те щурмуваха и победиха.

 

Тя изхвърли изгасналата цигара, изпушена едва до средата. Нямаше да даде това удоволствие на демоните. Раздвижи крайниците си и продължи по калната пътека.  От дясната и страна имаше тресавище. Сенките нежно я приканваха в тази посока. Но тя продължаваше са се придържа вляво, покрай старите, изоставени къщи.

Опита си да си спомни днешната дата, за да занимава с нещо демоните. Но, нещо цветно привлече вниманието и и тя се залепи за бодливата ограда, около поредния двор. Телта близна пръстите и и тя усети студа. Беше началото на януари.

Зад плета се виждаха изсъхнали треви и бурени, но напред в мъглата, грееше пламък.

 

Щастливка, усмихна и се той и и поднесе розата.

 

Беше червена. Една единствена. Самотна красота сред цялата пустош, наоколо. Тя си пое рязко въздух и прошепна нещо на сенките в главата си. После продължи напред...

 

Щастливка повтори няколко пъти Зимният вятър, докато не полетя на север към следващата изгубена душа, търсеща пътя към дома.

 

 Посвещава се на нечия усмивка.


        (текста!!)

Честит Рожден ден, Дамиано Дейвид!

Ciao!

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар