сряда, 17 ноември 2021 г.

“Тина и половина” от Юлка // размисли и мъдрости

 

Здравейте! Как сте?

Днес ще ви поговоря за една книжка, която съм я чела повече от десет пъти. Юлия Спиридонова или още Юлка е любима моя писателка още от детството ми, когато родителите ми, ми подариха първата и книга от трилогията за Страната за сънищата. Другата и поредица беше за тийнейджъри и, когато навлязох в този свят изядох буквално с кориците книгите и, начело с  Тина и половина.

Там се запознаваме с Тина, която е красиво и умно момиче, което тъкмо е влязло в гимназията. Самочувствието и е доста ниско, защото е доста пълна. С голяма доза хумор, Юлка ни пренася в главата на Тина, за да изживеем с нея приключението към промяната. Защото, когато искаш нещо силно, трябва да положиш доста усилия, за да го получиш. И героинята и прави точно това, бори се със себе си и успява.

Въпреки, че историята е за подрастващите, са засегнати теми, които са общо валидни, независимо от възрастта – това как изглеждаш и това да харесваш образа си в огледалото; училищната среда, където има доста жестокости; истинското приятелство и какво може да прости и други.

Книгата се чете на един дъх и вдъхновява!
Препоръчвам ви я, ако ви се чете нещо по-леко или имате нужда от мотивация.

До скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар