понеделник, 31 май 2021 г.

“Да се срещнем във Венеция” – Барбара Ханей // Ревю


Здравейте! Как сте?

Аз съм вече в сесия, но в последният ден на май искам да ви разкажа за една прекрасна книга, която си взех спонтанно н началото на този месец.

Да се срещнем във Венеция от Барбара Ханей на пръв поглед изглежда като онези романтични романи, за красиви места и истории с предсказуем край, но всъщност тук виждаме доста добре изградени герои и приятно повествование, в което е вкарана и щипка мистерия.

Австралийката Дейзи, решава да организира семейно пътуване във Венеция, града, където е израснал починалия и преди година съпруг – Лео. Идеята и е прекрасна, да събере вече порасналите си деца – Марк и неговата съпруга Бронти, Анна, която работи като успешна актриса в Лондон и Ели, която си е взела година почивка от университета.

Ще започна с Марк. Той работи здраво и буквално няма време за Бронти, с която тъкмо са се разделили, когато майка му се обажда да ги покани на пътуването. Харесвам, това че той отлично разбира колко е важно то за Дейзи и успява да убеди Бронти да дойде с него и да се преструват на щастливо семейство.

Анна ми е адски симпатична, от малка под светлината на прожекторите и води мечтания живот в Лондон. Но истината е малко по-различна, защото ролите не идват и тя почти е загубила надежда, че ще успее в тази професия.

Ели, от своя страна си е взела година почивка преди да влезе в университет и много я харесвам, защото не е решила какво иска да прави с живота си. Което мисля, че е абсолютно нормално в този свят, пренаситен с информация.

Всички се наслаждават на красивия град, вкусната храна и времето заедно. Разбира се, развихрят се няколко бури и истините излизат наяве, заедно и с една история от миналото на Лео, която заплашва да разбърка още повече отношенията на семейство Бенето.

Харесвам действието, което е наситено, така че ти задържа вниманието. Харесвам и второстепенните герои като Ренцо, бивш колега на Анна, който открива призванието си в града на Каналите или пък Зак, най-добрият приятел на Ели, който е прекрасен.

 

…тогава си спомни, че всяко пътуване предполага откриване на други гледни точки, трупане на знания, поглед към нещата от различен ъгъл.

 

Препоръчвам ви "Да се срещнем във Венеция" (изд. Хермес), ако ви се чете интересна история на фона на прекрасната Италия! На мен ми допадна и я оценявам с 4/5 звезди.

До скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар