вторник, 28 септември 2021 г.

За балоните и дупките // “Себастиан и Тролът” от Фредрик Бакман

 

Здравейте! Как сте?

Днес ще си говорим за една малка книжка, която значи толкова много за мен. По принцип на разказите на Фредрик Бакман (любимият ми автор), плача най-много. И това е така, защото простичко, с много чувства са описани нещата от живота, толкова близо до нас или направо в нас.

Себастиан и Тролътне е изключение, но е още по-специална, защото първо, че дойде като подарък към читателите, заедно с Ние срещу всички, която си обичам ужасно много и второ, защото често самата аз се затварям в един балон, от който ми е трудно да изляза.

Историята е простичка или поне така изглежда, защото Себастиан, малко момче живее затворен в своя мехур, който почти напълно се е затворил за външния свят. Понякога болката просто е там и не можеш да кажеш защо и къде те боли. И всички кошмари те притискат, и крещят и си сам. Добре, че винаги го има вътрешният глас, който се появява в различни форми, в случая е трол, най-обикновен. Който все пак знае посоката. И ти дава най-ценният съвет – да бъдеш себе си. И да не скачаш! Защото си нямаш и идея, колко си прекрасен!!! Не го забравяй! ПРЕКРАСЕН СИ! ♥


П.П. Илюстрациите са дело на Дамян Дамянов. Адмирации!  

Няма коментари:

Публикуване на коментар