сряда, 15 септември 2021 г.

Книга + филм + албум

 

Здравейте! Как сте?

Честит 15-ти септември на всички ученици, учители и учащи се!

Днес ще ви разкажа малко за няколко произведения на изкуствата, на които се насладих през последните дни.

Започваме с литературата:

Всеки ден от Джон Левитан e една много интересна история, която съм сигурна, че ще ви заинтригува.

Главният ни герой, който разказва всеки ден се събужда в тялото на различен човек, на неговите години и има време, докато заспи, за да… живее. Защото това е неговият шантав живот, от както се помни. На следващият ден ще бъде в следващото тяло и какво е направил няма да има значение…, само че едни ден среща момиче, в което истински се влюбва. Ще може ли да я спечели и как точно да действаш, когато си нямаш свое тяло?

Това е фабулата, книгата се чете на един дъх, интересна е и бих и дала 4/5 като оценка, единствено, защото вече съм малко голяма за young-adult и предвидих как ще завърши.

Следва кино:

Когато снощи мама ми каза, че е загледала един руски, фантастицчен филм бях доста скептична, понеже не съм много фен на руското кино. Само дето продукцията се оказа руско-американска и, още с появата на един определен замък си казах, че ще бъде готин филм.



В Последният богатир срещаме известният маг Ваня, който с добра актьорска игра и малко измама е много добър в професията си. Когато възрастна жена от улицата му предсказва, че ще изгори къща на два крака и ще умре, той и се изсмива в лицето. Обаче попада в шантав свят, където се оказва изчезнал герой и трябва да си спасява кожата и не само своята. Героят, заедно с Кашчеш безсмъртни, Баба Яга и Василиса прекрасна, трябва да намерят изгубения меч, който ще помогне на всеки от тях. И, да познахте нашият човек е Иваношка Глупака, а Баба Яга ми е любимка!

Много забавен, защото доброто и злото са с разменени роли, с добри поуки и доза вълшебство, красиви пейзажи и отлични, специални ефекти, филмът е доста добър. Плюс, че втората част вече е излязла, а по Коледа се готви и трета. Аз го гледах по Кино Нова, от вчера сутринта и дублажът беше на космическо ниво! Така че 4.5/5 и бих го гледала отново, защото се заливах от смях на моменти!

Ще завърша този пост с музика и именно с:

Luke Hemminhgs и неговият When Facing the Things We Turn Away From, който е на само месец, но е прекрасен! Вокалистът на 5SOS, които обожавам, е вторият човек от групата, който пуска свой соло албум след барабанистът Аштър Ървин.



Албумът ни пренася по плажовете на Австралия, откъдето е и Люк, рез толите дни и хладните нощи и цялата магия на лятото, пропита в чувства, ноти и музика! 5/5 след първото цялостно слушане! И няма да е последно!

Това са част от произведенията, с които се запознах през последните дни и се надявам да съм ви дала насоки в дадените направления. Отивам да творя!

До скоро, amici! ♥

Няма коментари:

Публикуване на коментар