петък, 1 април 2022 г.

"... ако ти се говори, тук съм"

 

Отварям очи и знам, че няма смисъл да се опитвам да заспя.

Излизам от топлото легло и отварям балконската врата. Виждам светлините на пристанището и казиното. Монте Карло е толкова красив през деня и толкова магичен през нощта. Чувам преминаващите автомобили, но ми липсват определени звуци. Сама съм.

- Гледката е прекрасна – чувам глас вдясно и се обгръщам към съседния балкон. Момче с черни къдрици и топли очи ми се усмихва. Изглежда на моята възраст или с някоя година по-малък или по-голям. – Марти – представя ми се.

Казвам името си. И после нещо в него ме кара да отворя сърцето си и да му разкажа, за някои от демоните. За онази вечер и за борбата с любими книги. Беше си същински бой. А аз бях толкова засрамена. За човека, в който бях толкова влюбена, с месеци. За целувката ни, толкова нежна… за нощта в дома му, в леглото му, когато просто заспахме прегърнати. И за погледа му, когато си тръгвах. Разбиращ? Съчувстващ?

- Така и не разбрах… – усмихвам се на Марти.

- Животът е пълен със загадки, чиито отговор не ни е писано да научим – той вдига чашата си за наздраве и аз отпивам от просекото. Има вкус на пролет, далеч от целия лукс тук.

- Как успяваш да се държиш? – питам го и това го разсмива.

- Изобщо не съм толкова силен, скъпа. Мога да се разпадна, но гледам да си подбирам хората. Разбираш ли?

Разбирам.

И после му разказвам за едно звездно момче и всичко някак си си идва на мястото.

Събуждам се по светло, в леглото си, без да имам спомен как съм стигнала до него. На масата ме чака рум сървиз, който съм убедена, че Марти е платил. Хапвам безумно вкусни неща, стягам багажа си и се насочвам към изхода. Завъртам се покрай рецепцията, но в крайна сметка се отказвам. Нещо, вътрешно ми казва, че няма да открия Марти тук.

Затова благодаря на портиера, който ми отваря вратата и излизам навън.

Април е.


 

 

 

КРАЙ


*Авторски текст*



Няма коментари:

Публикуване на коментар