сряда, 9 септември 2020 г.

Любимци - филми, музика, книги, пътешествия... // Август '20

 

Здравейте! Как сте?

Вече сме дълбоко в септември и искам да ви препоръчам няколко неща в различни категории, които заобичах през август и, на които можете да се насладите и през този месец.


Категория Култура

♦ аблум: Calm – 5 Seconds of Summer

Излезе още през март, но е пъстър, емоционален и мелодичен като горещ, късен летен ден. Препоръчвам личните ми летни фаворити – Wildflower (за летните безкрайни дни и нощи), Old Me – за моментите, когато сме несигурни в себе си и се обръщаме за съвет към десетгодишното ни аз и Lover Of Mine – защото, всяко лято си има една любов, която не се забравя.

♦ книга: “Тази свирепа песен” от Виктория Шуаб

Първата част на тази много силна двулогия. Познаваме авторката и обичаме нейните четири цвята на магията, но тук имаме една по-мрачна история, в която Града е разделен на две, и всяка от двете страни враждува помежду си, докато бавно и сигурно истинските чудовища, завладяват света. Лъч надежда са главните герои Кейт и Огъст, които трябва да се обединят преди и двата свята, които познават да потънат в пълна разруха.

Много харесвам тази книга – силна, увлекателна и с много поуки.

♦ филм: Хотел Белград

Истинско приключение по балкански, където чаровният собственик на известен хотел в сръбската столица, попада в грешното време и на грешното място. Последва сблъсък със сръбски boss, бившата си любима и завръщане към корените му. Аз лично се смях почти през цялото време и мога да кажа, че това е един от филмите на годината за мен.

♦ игра: One Night Ultimate Werewolf

Трябва ви група приятели – ние първоначално бяхме 7, след това пробвахме и със 6 души. Всеки има роля, която поглежда още в началото. След дългата нощ, в която крадецът е правил кражба, troublemaker-a е разменял роли и са се случвали още интересни неща, селяните искат да убият върколаците, те пък са гладни за плът. Кой ще победи накрая?

Много забавна, играхме я сигурно 20 пъти. Препоръчвам, можете да си направите ролите с подръчни материали и да използвате онлайн приложението, за да ви води през нощта.

Категория Приключения

♦ място: Нос Калиакра

Разходете се из древната крепост и обогатете знанията си за историята, чрез различните хипотези и легенди. Също ще можете да се насладите на морскосините вълни на морето, които определено засенчват гръцките води.  

 

До скоро!  

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар