неделя, 19 юни 2022 г.

“Победителите” – Фредрик Бакман // Отзив без спойлери

 

Здравейте! Как сте?

Книгите, които са хубави, обикновено оставят сладко-горчиво усещане след първия прочит. А “Победителите” е финалната книга от едноименната трилогия, която отново ни връща в Бьорнстад, в далечния шведски север, където се задава свирепа буря и краят на нечия история.

Първата книга беше чисто съвършенство като история и действие. Пропита с емоция. Втората разгърна света и увеличи мащаба, разкривайки и малко от Хед. В третата – всяко парченце от пъзела си идва на мястото и всичко се оказва свързано. Защото това семейства, свързани с хокея. Защото той е живот. Нищо по-малко.

Очаквах част от нещата, за които ни разказа Бакман и не бях подготвена, а да не говорим за тези, за които не знаех. Тръпнех и плаках заедно с любимите ми герои и ги следвах по пътя през сняг, гняв и любов. До самия край, който изглежда ясен ощ от първата страница. Но не е. И съм толкова благодарна, защото имах възможността да се върна още веднъж в тези измислени градове и да разбера цялата история.

Tack, Fredrik! 

Разбира се, че ви препоръчвам “Победителите”! Не, защото е финалът на любимата ми книга, а защото ни показва, че не трябва да спираме да се борим & да вярваме!

Оценка: 5/5.

До скоро, приятели!

Няма коментари:

Публикуване на коментар