събота, 11 юни 2022 г.

“Отмъстител” – В. Е. Шуаб // Ревю

 

Здравейте! Как сте?

Днес ще си говорим за най-прясно излязлата книга на Виктория Шуаб, тук в България. Злодей определено беше обещаващо начало на история за герои и злодеи. В Отмъстител нещата минават на по-високо ниво след като Сидни Кларк, възкресява Виктор Вейл. Старите врагове ще се намерят отново, но на хоризонта се появява Марчела Ригинс, която е готова да управлява Мерит, каквото и да и струва. Изпълнена с екшън, още по-развити персонажи и авторката ни пренася в един кървав свят, където смъртта е нов шанс. Достойно продължение и висока летва за третата книга, която се надявам скоро да видим!

Следват някои подробности и може би спойлери!



Отмъстител е суров шедьовър! Определено достойно продължение, което изгражда образите на вече познатите ни лица. Сидни пораства, но все още мечтае за семейство, чието вижда в лицето на Виктор и Мич. Събуденият от гроба, бледолик приятел, обаче има проблеми – със смъртта. И се нуждае от лек или лекар. Междувременно Ели Евър бива подложен на ужасни експерименти, докато научаваме повече за миналото му. И определено му симпатизирам, заради всичко, което е преживял. Е, това не го оневинява, при положение, че е убил сумати народ. И все пак и самият Виктор не е по-чист. Ели мечтае за свобода. Някогашният му съквартирант – за живот. И двамата имат сметки за уреждане.

Появата на Марчела Ригинс, абсолютно съвършен образ на Виктория променя нещата. Защото Мерит е на път да рухне в краката и. Разбирам злобата и мотивите и и точно това я прави чудесно изграден персонаж, който краси корицата. Образът и не е нещо ново, но е перфекно написан. Съпругата на мафиота, който я убива. И тя се връща, за отмъщение.

Сидни има голямо развитие и мисля, че винаги има ключова роля, въпреки че почти всички я пренебрегват. Не и Джун, която е доста интересна личност, криеща се зад множество лица. Нямам търпение да разбира повече за миналото и. А, относно малката русокоска, мисля че постъпва доста зряло.

Определено още една чудесна книга на Шуаб, която се чете бързо и има напрежение до самия край. И после се връщаш да го препрочетеш отново, защото не вярваш.

Препоръчвам!

До скоро!

Споделете ми, вие какво четете!

П.п. ЧРД, Е. и С. ! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар