вторник, 20 април 2021 г.

Zero Chill – фигурно пързаляне & хокей, страст & мечти


Здравейте! Как сте?

Ако сте потънали в задължения, като мен и тръпнете в очакване на Shadow and Bone, който излиза в петък искам да ви разкажа за Zero Chill, който можете да разгледате за разтоварване. Продукцията е на Нетфликс и става дума за хокей и фигурно пързаляне.

Две неща, които моментално ми приковаха вниманието и започнах десетте епизода. Много се забавлявах, но и намерих доста смисъл в сцените. Историята ни среща със семейството на Кейла и Мак, които се развиват в различните зимни спортове – съответно фигурно пързаляне и хокей на лед. Мак получава предложение да играе за елитен английски отбор и цялото семейство се мести от Канада в Кралството, а Кайла е принудена да остави партньора си на леда – Сам и всичките си приятели.

Братът и сестрата, както разбрах в последствие всъщност са и близнаци и водят постоянни спорове, докато всеки опитва да намери своето място в новото им положение.

Мак среща трудности с това да бъде приет в отбора, а и като бъдеща звезда, попада на различни подводни камъни, един от които е новият му треньор и негов идол и легенда в спорта Антон Хамарсторн, с който са в доста противоречиви отношения. Съпругата му пък тренира дъщеря им Ава, която не иска да бъде фигуристка, а хокеиска.

Кейла, опитва да тренира макар и виртуално със Сам и се запознава с Скай, която работи в кафето на пързалката. Двете бързо се сприятеляват,, но на леда всеки крие тайни.

Харесвам в-с-и-ч-к-к-о в този сериал, като започнем от имената, героите – Мак и Скай са ми любимци, а също и някои от второстепенните герои като Беър. Харесвам факта, че епизодите се движат в рамките на около половин час, шегите, драмата и настроението, което създава сериала.

И не на последно място – харесвам посланията, а именно, които ни казват да не спираме да се борим за мечтите си!

Препоръчвам ви Zero Chill с двете ръце и ще ви издам от кухнята, че се готви и втори сезон!

5/5 – крайна оценка!

А вие какво гледате напоследък?

До скоро, приятели!


Няма коментари:

Публикуване на коментар