петък, 22 май 2020 г.

"Златната ябълка" - Пилотен епизод // нещо мистично, нещо прекрасно!



Здравейте! Имате пълното право да ме биете с камъни, защото чаках цяла седмица да изгледам пилотния епизод на "Златната ябълка"!

И беше изключително сладко – чувството да видиш роден, български проект, който да ти вземе дъха, да те остави с отворена уста!
АКО НЕ СТЕ ГО ГЛЕДАЛИ, ами върнете си го от 16.05.2020 по БНТ 1 от 15:45!


Защото си заслужава!
Самата анимация – много цветна, красива. Идеята – на основата на
легендите и приказките – хора, духове и нарушен мир. Първоначалната хармония, с която е изпълнен света, в който навлизаме. Влюбена съм!
Последвалото забързване на действието, комбинирано със засилване на напрежението. Героите, които обикваме от първото им появяване тръгват на заветната мисия, за да завърнат равновесието. Вихра – синьокосата мома, полу човек, полу дух, можеща да призовава мълнии, самодивата с прекрасния глас и нейна най-добра приятелка – Тина, кукерите Влад и Бран, които с магическите си чанове, защитават духовете от злите сили. Обичам си ги и нямам търпение да видя приключенията и перипетиите, през които ще се наложи да преминат.


Запознаваме се и със злодеите – Дамян, аристократичен мъж  готов да плете интриги, ала Петир Бейлиш, Страхил, който иска властта сред кукерите и мистериозната Рая, която събира армия, която ще разруши мира, когато символа – Златната ябълка бива открадната и настава хаос между градовете и обитателите им.

Надеждата е в лицето на нашите приятели, които съм сигурна, че ще направят всичко възможно, за да възтържествува доброто накрая.
Последно искам да кажа и няколко думи за феноменалната музика и самодивската песен, която ми напълни душата и ме разплака!
Хората от Студио Змей наистина са се постарали, адмирации и са създали един малък шедьовър, който заслужава място сред световните анимации, има потенциал и се надявам проекта да бъде осъществен до край!
Искрено им благодаря за удоволствието и щастието, с което ме дариха!




Няма коментари:

Публикуване на коментар