неделя, 18 юни 2017 г.

SKAM - Норвежкият отговор!


Здравейте!
Днес няма да говоря за книги.

През Януари, започнах от чисто любопитство, понеже не обичам да гледам сериали, един норвежки, наречен Skam. В превод това означава Срам. Все още не съм открила, защо се казва така, но това не ми попречи да се влюбя в него. Интересното при този сериал е че новият епизод излиза в петък, а в дните преди това частите от епизода излизат в сайта на NRK и слава богу и в Youtube. Като жанр бих го определила, като драма. Всеки сезон си има отделен главен герой, но нещата се въртят около учениците от едно училище в Осло. Те, както и аз, търсят себе си и мястото си в света.

Повече за сериала тук: http://vichismagicplaceinthebigamazingworld.blogspot.bg/2017/04/13-reasons-why-skam_17.html
(даже май няма много спойлери).



Та вчера изгледах първото клипче от 10-ти епизод на последният, четвърти сезон.
И ще ви кажа че ще започна със моите размишления относно последните няколко епизода от този сезон, така че който не е започнал сериала или не е стигнал до тук - S4E10 Part 1 (Vilde), да спре до тук, за да не си разваля удоволствието! Но искам да ви препоръчам Скам, защото е наистина добре направен и близък до хората!
Благодаря ви!

S

K

A

M


Та, надявам се че някой е останал, за да споделя мъките и впечатленията си.
Сезон 4 е много добър. Не мога, обаче да кажа, дали надминава останалите, защото всеки си имаше своя чар!



Сана, която в началото не харесвах, се оказа доста объркана и мила. Мисля че в този сезон, кулминацията беше още в пети епизод. Момчетата се сбиха и Сана се скара с Елиас. Видя още че Йоусеф се целуваше с Нора, която най-сетне беше научила, че Вилиам си има приятелка. Отгоре на всичко Сара, която се оказа гадна, (знаех си!) беше наговорила куп глупости за Сана, пред другите момичета от Буса.

И до тук всичко изглеждаше, като пълна каша, но станаха още куп глупости. Създадоха се два фалшиви акаунта, единият от Сана (в който, тя качи сниманите от лаптопа на Исак чатове, в които Сара говореше лошо за момичетата). Те не останаха по-назад и набедиха Вилде, която имам чувството че четири сезона си пати от Главините (герои). The Girls Squad започна да се руши. Исак, за малко да бъде изключен, защото момичетата решиха, че той държи фалшивия профил. 



Тогава Сана взе нещата в свои ръце и си призна вината. Исак, като един чудесен най-добър приятел я разбра и подкрепи. Също така Сана научи, че Исак е започнал боя и че Елиас е невинен (в някаква степен). Нещата при Yousana никак не вървяха добре, а горкия Йоусеф се стараеше толкова много да привлече вниманието на Сана. Тя си призна за фалшивият профил пред Момичетата и напусна буса. Тогава обаче се появиха Ева, Нора, Вилде и Крис и показаха на Сана, че една лъжа няма да разруши приятелството им!



Последвалият Рожден ден на Ева беше страхотен! Всички се сдобриха, а на края даже се появиха Вилиам и Крис.
Още една загадка се разкри! Сана пак беше намесена и Нора и Вилиам се събраха.

                

Йоусеф, обаче заминава за Турция, но със Сана най-сетне излязоха. Девети епизод завърши с тяхното сбогуване и прегръдка.

Епизод 10 - Вилде



Гледната точка се промени и се пренесохме в света на Вилде, който не е толкова розов колкото си мислех. Освен че трябва да се държи в училище, се оказа че се грижи за болната си майка... но Вилде и Крис поеха към последното парти за сезона, а аз очаквам да видя в дните до петък, клипчета от гледните точки на Ева, Нора, Исак, Евън, Елиас и Йоусеф!
Благодаря ви за четенето!
Споделете ми кой е вашият любим момент от този сезон.
Как мислите че ще завърши или ми пишете да си побъбрим!
Довиждане!

П.п. Излязла е част 2 на 10ти епизод! P. Chris baby! Отивам да гледам!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар