петък, 3 февруари 2023 г.

Брат за брата срещу света! – в "Кралството" на Ю Несбьо // Ревю

             Здравейте! Как сте?

Днес ще ви разкажа за първата ми среща с творчеството на Ю Несбьо. Чувала съм доста хубави неща за книгите на норвежкия автор и беше време да се докосна до някоя от тях. 

“Кралството” е самостоятелен роман, който ни запознава с братята Рой и Карл, които живеят в покрайнините на малко селце, където всеки познава всеки. Отраснали в сурови условия, в планината и в семейството двамата поемат по различни пътища. По-големият брат и разказвачът на тази история – Рой остава и започва да изгражда свой собствен бизнес с две бензинови колонки, а Карл – по-малкият, по-общителният, по-чувствителният заминава да учи в Канада. Така де, избягва. 

Когато след двадесет години се завръща, заедно с екзотично изглеждащата си съпруга Шанън, преуспял бизнесмен с идея за печалба за цялото село, нещата първоначално изглеждат съвсем наред. Докато старите тайни не започват да се разкриват. Братята винаги са били заедно и са се защитавали или поне така би трябвало да бъде. 



Ю Несбьо майсторски разказва минали и настоящи събития, всичките логично обвързани. Във всяка изневяра има двама виновни. След всяко убийство, някъде остава труп. След всяко предателство се създава нужда за отмъщение! 

И Рой е твърдо решен да не допуска грешките, които е допуснал в миналото. Но дали е готов да разкрие всички тайни? 

Прекрасен трилър, който те държи в напрежение от началото до края. И нещо повече – чист интерес! Защото в този разказ се събират съвсем човешки истории, които се случват и не са приятни. И, ако някога имаме шанса да се намесим и да предотвратим злото, бихме ли посмели? Обичта е ужасно силно оръжие. И е най-опасно, когато разполагаш точно с обич! 

Стабилна оценка 5/5! 

Препоръчвам ви я за запознаване със стила на автора! 

До скоро!

П.п. Update-нах си fanfiction-a!


Няма коментари:

Публикуване на коментар