вторник, 7 февруари 2023 г.

Педри – от Тенерифе до Олимпийски финал!

             

           Педро Гонзалес Лопес.

Познат на повечето като Педри.

Запомнете това име.

Защото осмицата на Барселона е само на двадесет години и вече е постигнал страшно много! 


Нека започнем оттам, че отива на проби, за да влезе в Реал Мадрид. И бива отрязан. След време подписва с Барселона и сбъдва мечтите си с отбора. Играе заедно с Лео Меси и Сурхио Бускетс – настоящият капитан на клуба. Взема наградата Golden Boy за 2021 година, за най-добър млад футболист в Европа.

Извикан е в състава на Луис Енрике за ЕВРО 2020, където става най-младият играч на Испания на Европейско първенство на 18 години, 6 месеца и 18 дни в мача срещу Швеция. И единственият испанец, който попада в идеалният отбор на първенството. 

На клубно ниво записва мач номер 100 в Ла Лига с екипите на Лас Палмас и понастоящем с този на Барселона на 28 януари 2023 г. срещу Хирона и отбелязва единственото попадение в срещата. Печели купата на Краля през сезон 2020/21 и Суперкупата на Испания през настоящия. Предстои и битката за Лига Европа. 

Световната титла е съизмерима само с трофей от Шампионската лига, а а такива смятам че му предстоят. 

           Но нека се върнем към Олимпийските игри в Токио, които се проведоха през лятото на 2021 г. Знаете ли, че във футболният турнир участват само 16 нации от целия свят? И, че играят главно футболисти до 23 години, (с някои изключения). Испания се класира успешно и печели сребърен медал в мач срещу Бразилия на финала. 

Това е Олимпийски медал! Мечтата на всеки спортист, сигурна съм!

Та, Педри. Днес играе с легендарният номер осем, носен от неговият идол Андрес Иниеста. Идващ от малко градче на Канарските острови, за да превземе терена! 

           Благодарение на невероятната му игра и потенциал Барселона води с осем точки на Реал Мадрид в Испания и ще играе полуфинали за Купата на краля срещу Los Blancos!

Нямам търпение да видя как ще се развива това момче!


Няма коментари:

Публикуване на коментар