сряда, 24 юни 2020 г.

Justice League Dark: Apokolips War // Филмово Ревю


Здравейте! Как сте?

Аз съм добре, очаквам с нетърпение следващите дни, а снощи изгледах съвсем пресния Justice League Dark: Apokolips War. Предопреждавам, следват спойлери! Оценявам филма с 10/10, така че това е показателно – хареса ми ужасно много!


Излязъл преди около месец, новата пълнометражна анимация на DC поставя една доста висока летва, но определено не бих я нарекла детски филм. Бих я категоризирала поне с D(16+), даже и с R(18+), защото си е откровено брутална. Разбирайте кървища и смърт. Защото Лигата на справедливостта, начело с Кент Кларк/Супермен се изправят срещу Darkseid и предадени от Киборг биват унищожени. Самото решене да бъде нападнат злодея, който ще нападне Земята след известно време не е от най-правилните, но как да спорим със Супермен. Доста герои загиват и родната ни планета все пак е нападната.

Ще си поговорим малко за Джон Константин, който за мен е напълно нов герой. Владеещ магията и един от оцелелите. Заедно с своя приятел Демона Етриган са адски забавно дуло и доста могъщи. Джон Константин ме впечатли със своето чувство за хумор и това да изкаже мнение.

Определено ще изгледам и самостоятелния му филм ако ми попадне.

Деймиън Уейн, a.k.a. почти Робин, синът на Батман, познавам го от Teen Titans: The Judas Contract. Смел, хаплив, прекрасен. Тогава историята му с Рейчъл Рот/Рейвън не се разви напълно и нямах търпение за общите им моменти. Ужасно сладки, нова любима двойка. Готовността и на двамата да се защитават взаимно. Нека отбележим, че Рейвън се бореше със своите демони – баща и, затворен в съзнанието и., също интересна линия и връзка.

Връзката на Лоис Кент, смелата репортерка винаги на страната на Кларк , също беше прекрасно допълнение. Появата на Самоубийствения отряд воден от Харли Куин – абсолютна сладурка, и всички заедно срещу лошите.



Духове от миналото, бивши приятели, срещи с роднини и смърт. Бърза, която нямаш време да осмислиш, защото времето притиска нашите супергерои. Жертви, които не можем да върнем и бъдеще, което има нужда от още много промени и доза кураж.

Смелостта, чувството, което ни кара да кажем някои истини, да се изправим срещу най-дълбоките кътчета на мисълта, за да възтържествува доброто!

Justice League Dark: Apokolips War е прекрасен анимационен шедьовър, на нивото на Spider-Man: Into the Spider-Verse, който заема специално място в сърцето ми. Препоръчвам ви и двата филма с двете ръце!

До скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар