събота, 2 септември 2017 г.

Game of Thrones S7E7 / Драконът и Вълкът


Здравейте! Септември започна и това бележи и края на моята ваканция. Все пак, две седмици не са малко време...
Сигурно сте чували поверието, че месеците, съдържащи "р" в името си са студени. Или пък бяха зимни?

С
П
О
Й
Л
Е
Р
И
За сезон 7, епизод 7!

Няма значение, защото Зимата и Белите бродници дойдоха в Севера. Да! Кралят на Нощта, яхнал Визерион, бълващ син пламък, унищожиха Източен страж и поеха на La concista или казано на Завладяване. Едно е сигурно, ако не сте въоръжени със драконово стъкло и ударна доза героизъм, не се изпречвайте на пътя им!
И като говорим за Бели Бродници, един от тях, пленен от Храбрата Осморка, получи честта да се срещне очи в очи с Церсей Ланистър. Той буквално се опита да я убие и това я убеди за сключи мир с Денерис и Джон Сноу и да погледнат заедно па Север, към общия враг.



Разбира се това стана с помощта на Тирион. Най-малкият Ланистър се върна на мястото, където беше предаден  и където жертва, ами уби Тивин (баща си). Беше наложително, спор няма, но Церсей го презираше многократно и продължава де... Трогателно беше "сбогуването" на Джайм и Тирион и сцената в която той се разплака.
Джон Сноу. Леле, какви ги свърши той, че и родителите му... Разбира се химията между него и Денерис се набиваше на очи и рушеше, хмм мира? Но, както и да е. 



Джон обяви пред всички, че се е заклел във вярност на Денерис. И Ланистър отхвърлиха предложенията. Макар че накрая консенсус беше постигнат. Юрон "кротко" си се изнесе, уж под предлог че се връща на Железните острови. Да, може и да мине от там, заедно с 20 000 от Златната дружина. Церсей, не е готова да изгуби. Това е сигурно.
Но да се върнем на Джон Сноу. Или да го наричаме Егон Таргариен. Освен все виждащия Бран и Сам също вече знае че това е истинското име на Джон, сина на Регар Таргариен, разтрогнал преди това брака си с Елия Дорнска и на Лияна Старк.
След, като разбрах, че е Егон, ами сцената между Джон и Денерис изобщо ми мина, като приз мъгла.



В Зимен Хребет, Петир Бейлиш си играеше игрички с Санса Старк, законна владетелка на Севера. И Кутрето срещна меча на Аря! Lovely!
Теон си върна честта, отиде да спаси Аша и, ами намери своето място в семейството.

Остана въпроса оцеля ли Тормунд, след като Армията на Мъртвите прегази Източен Страж. Това ще разберем след има няма 14 месеца, може и повече... А до тогава припявайте си Hands of Gold и помнете, че Ланистър Винаги плащат дълговете си.


П.п. Това е Вълчището на Старк, нали?!

Няма коментари:

Публикуване на коментар