понеделник, 15 май 2017 г.

Евровизия: Див национализъм или Велика простота?


Евровизия 2017 приключи. 

Резултат с изображение за eurovision 2017

България стигна до второто място. Нещо,което не бяхме правили до сега, при все че сме се класирали едва три пъти, С Елица и Стунджи взехме пето място, а с Поли четвърто. Сега Кристиан е втори!
Признавам още щом ни дадоха точките от зрителите и видях че са по-малко от тези на Португалия, която спечели, започнах да плача и така в продължение на 20 минути. Не се зарадвах с победителя или на постигнатия, български успех. Оплюх португалската песен, която в последствие взе да ми харесва.

Резултат с изображение за eurovision 2017 salvador

Ами момчето, което я изпълнява? Казвам момче, защото той е млад, дори няма 30! Салвадор, който има проблеми със сърцето и се нуждае от трансплантация! Евровизия му сбъдна една мечта! Той дори не успя да се зарадва. Мисля че просто не смееше.

А колко хейт му се изсипа после? Добре че не разбира български. И се надявам и коментари да не чете, като цяло.  Цялото българско общество от 10 годишни лигли до музикални инвалиди му лепнаха етикети, като ***** ***** и други такива епитети, които нямат място в моя блог.
С какво го е заслужил?
С това че пее хубаво и сбъдва националната мечта?


Резултат с изображение за eurovision 2017 kristian

Та Крис почти докосна победата.
И знаете ли какво каза в първото си интервю след финала? Че съжалява че не е успял да се представи по-добри и да доведе Евровизия в страната ни! Не Крис! Не съжалявай! Направи повече от достатъчно, раздаде се и ни нареди сред най-добрите!
Защото лоши песни нямаше!
Практика при гласуването в Евровизия е всеки да гласува за съседа си. Но щом една песен се харесва от всички, трябва ли да настояваме че е лоша. Или че всичко е нагласено? Не мисля. Трябва да се радваме. Защото Евровизия цели да обедини страните в Европа (и Австралия).
И може би е дала шанс за живот на един човек.
Човек, като теб който четеш това. Човек, който прави каквото обича. Това лошо ли е?
Крис, благодаря ти за подвига, който изпълни! Гордея се с теб!
А относно победителя, ето ви кавъра на Александър Рибяк.
https://www.youtube.com/watch?v=FNd3tyY7CcA
Просто го чуйте.
След това и оригинала.
https://www.youtube.com/watch?v=Qotooj7ODCM

Ами може да ви хареса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар