понеделник, 26 декември 2022 г.

Цветина Цолова: “Случаят с третата сила” // Ново любимо фентъзи! (Ревю без спойлери)


            Здравейте и Весела Коледа! 

Надявам се да си изкарвате прекрасно, също като мен! И да четете хубави книги! познавам Цветина Цолова покрай статиите и в Shadowdance, но когато видях невероятната корицата на “Случаят с третата сила”, просто нямаше как да не си я взема! И да, влюбена съм в тази книга! 

С този пост искам да ви приканя да дадете шанс на българските автори, защото сред нас има страхотни творци, които заслужават внимание, защото създават шедьоври!

Как бих описала романа накратко: Българско фентъзи с колоритни герои, солидна доза хумор и затрогващи послания.



А малко по-нашироко: на пръв поглед незабележим главен герой, който попада в шантава ситуация, разкрива тайни, научава много за тайно общество, своите собствени способности и характер и успява успешно да попада в най-неподходящото време на най-неподходящите места. Или поне така изглежда привидно. Защото Григор е Избраният, но по погрешка, така казано! Не искам да издавам нищо, затова само ще добавя, че компания му прави злобен призрак, със страст към нишова литература, владеещ свободно около четири-пет езика.

Имаме още скандинавско присъствие, СУ (университетски драми), много жертви и силно приятелство!

Защо си заслужава да прочете “Случаят с третата сила”?

Защото е различното фентъзи, развиващо се в познатата ни българска/софийска среда, защото главният ни герой е също толкова обикновен както и ти, който четеш това, но отстоява принципите си и вярва в доброто, защото корицата (дело на Ралица Радева е абсолютно брутална), и защото Цветина Цолова има огромен потенциал! 

           Ще напиша някога в бъдещето и ревю, със спойлери, но дотогава се надявам да съм вдъхновила поне една шепа хора да прочетат книгата!
До скоро, приятели!

Няма коментари:

Публикуване на коментар