понеделник, 19 декември 2022 г.

“Всичко, което искам за Коледа” от Джоана Болури // Книжно ревю


Здравейте! Как сте?

В седмицата на най-светлия празник искам да ви разкажа за една книга, която, определено я препоръчвам за подарък на любим ваш човек! 

“Всичко, което искам за Коледа” от Джоана Болури ме спечели, заради мъжката гледна точка, от която се развива историята. Нашият главен герой е загубил работата си, финансите му намаляват, връзката му не върви и единствената му подкрепа е съквартирантът му и най-добрият приятел от университета Мат, с който делят квартира. И понеже отчаяните времена изискват отчаяни мерки, Ник започва работа като Дядо Коледа в търговски център, в многомилионният Лондон, който гъмжи от презадоволени деца, които искат разни джаджи и скъпи играчки от Добрия старец. И точно тогава се появява четиригодишният Алфи, който си пожелава майка му да бъде щастлива, отново. 

Трудно за изпълнение желание, дори и да си Дядо Коледа!

Но Ник прави всичко по силите си и урежда Сара на среща с Мат...



Книгата ни показва прекрасни и истински взаимоотношения, любов, приятелство и тъга. Показва ни също, че промяната не е лесно нещо, но ни е необходима, за да продължим да се развиваме.

Стилът на писане е увлекателен, главите са с идеалната дължина, за да спреш да четеш, защото си зает или пък да си позволиш още една, защото ти е ужасно уютно в компанията на Ник, Алфи, Сара и Мат. 

“Всичко, което искам за Коледа” е прекрасна история, която си заслужава да прочетете, дори и да няма сняг, когато погледнете през прозореца. А и, просто можете да си пожелаете снежна Коледа! Чудесата се случват!

До скоро! 

Оценка: 5/5


Няма коментари:

Публикуване на коментар