вторник, 18 юли 2017 г.

Червен изгрев // Ревю


Здравейте!

В "Червен изгрев" има Цветове, Богове и Знамена! Прекрасно, защото това са едни от любимите ми неща теми!

Дароу е тийнейджър, живеещ в един жесток свят на планетата Марс, в далечното бъдеще. Всеки е роден с даден цвят (това е нещо, като националност - германци, италианци), а тук имаме Червени, Зелени, Обсидиани, Златни, Сребърни, Розови и т.н.
Златните управляват. Червените са последни в "хранитилната верига", долу в мините.



След смъртта на съпругата си Ео, Дароу се заклева че ще си отмъсти за нея.
Синовете на Арес, мистични нарушители го вербуват за каузата си. И от Червен, го превръщат в Златен. Дароу постъпва в елитната академия, където се обучават децата на Златните, за да заемат постовете в управлението, които им се полагат по рождение.

Има един фестивал, на който си слагаме маски на демони, за да пропъдим злите духове  от нашите мъртви в долината. Понякога не успяваме.



Отначало, като и в Хогуортс, всеки бива избран в дома на различен римски бог. Но до тук с романтиката. След това всичко преминава в арена, като в Игрите на глада. Всеки се бори срещу всеки. И смъртта е благороден изход.

Дароу е добър стратег, в началото воден от чувството за власт, но после осъзнава истинската цел на обучението.

Севро. Обичам този герой. Спечели ме още с първото си появяване. Момчето, което  дружи с вълците и избягва хората. Защото макар и всички да са Златни, те са и противници. Повечето са готови на жертви.



Мустанга е интересен образ. Харесва ми това че  не спира да се бори.

- Защото тук има едно момче като теб… Той е по-умен, по-жесток и по-силен от теб и ще спечели тази игра… Тъй че моля те побързай и еволюирай.

Рок и Лея също са ми симпатични герои. Харесвам и Юлиан. И Касий, въпреки всичко, защото семейството е на първо място!

Червен изгрев е дава силно начало на една прекрасна (надявам се) трилогия. Очаквам скоро да прочета и другите две книги.


До скоро.

Няма коментари:

Публикуване на коментар