петък, 4 ноември 2022 г.

Четири забележителности в Антверпен, Белгия

Здравейте! Как сте?

Ноември е тук и затова директно ви пренасям в Северна Белгия, където ще ви разкажа малко повече за четири културни обекта, които си заслужава да посетите, ако имате свободен ден в втория по големина град в страната. 


Централната гара



Определено си заслужава дори само да разгледате това инжинерно творение, което си работи и до днес. Изящна фасада, като от декор от стар филм. Независимо дали вашето пътуване тепърва започва или казвате "довиждане" на Антверпен, отделете си минутка да се потопите в атмосферата и.

Бонус: най-вкусните вафли в града, по мое скромно мнение са разположени там. :)


Къщата на Рубенс



Белгийският художник, известен по цял свят с живите си картини, също така е бил и колекционер на изкуството. Затова и днес можете да видите редица картини на други именити художници по онова време, част от личната му колекция. Благодарение на аудио гайда, който получавате при влизане си в музея, ще се потопите в света на барока и ще научите повече за живота на фламандеца. 


Катедралата Света Богородица



Готическата катедрала, спокойно си съперничи с Дуомо ди Милано. Отвътре е изпълнена със стъклописи, статуи и картини, дело на самия Петер Паул Рубенс и компания. Изключително място, където духовното и материалното се срещат и обединяват. 


Замъкът Hett Steen



Намира се на брега на река Шелда и представлява внушителна средновековна крепост, от която се разкрива гледка към целия град. На входа и се намира статуя на Lange Wapper - фолклорен герой, гигант, за който се носят различни предания. В замъка днес се организират различни изложби и събития, които също можете да посетите. 


А кое е вашето любимо място в Града на Диамантите? 



Няма коментари:

Публикуване на коментар