вторник, 4 юни 2019 г.

“Необичайните заподозрени” - Доминик Карильо // Ревю



Здравейте! Как сте?
Вчера пристигнаха книгите ми от намалението на Сиела, общо пет и веднага се захванах с първата, която ми намигна. Честно казано си мислех, че Необичайните заподозрени от Доминик Карильо ще се окаже детска книга. Или по-скоро тийнейджърска. Не бях напълно права.

Първо нека да кажа няколко думи за корицата. Изработена е от Феделия Косева и топлите цветове навяват усещане за прииждащото лято, със своите изгреви и залези. И влакът, символизиращ пътят. Звездичките са прекрасен завършек. Корицата е чудна!


Историята ни среща с четиринадесетгодишната Ния, която е дете на богати, но разведени родители, които нямат време за нея. Тя тръгва от София към Берлин, за да отмъсти на бившето си гадже и новата му приятелка. Другият образ е Кърт, който е на осемдесет и девет и отива в Будапеща, за да  посети съпругата си. А и също има няколко убийства зад гърба си.
Може би започвате да си набелязвате някои неща. Как така Ния пътува сама? Кърт ще и посегне ли?
Ще намерите отговори на въпросите си. И много повече.

Книжката се чете леко и бързо, защото не оставя читателя да изгуби интерес. Просто, защото историята е толкова шантава, че си има своя чар. Докато четях, стилът на моменти малко ми напомняше на фенфикшън. Сякаш самата Ния я беше писала. Подробностите и някои повторения, бяха толкова лесно вмъкнати и все пак, на място.


Приключението на двамата герои, върви по курса си, а те самите научават ценни уроци един от друг.

След прочитането и в съзнанието ми оставя сладкото чувство, от една прекрасна история с поука. Препоръчвам!
До скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар