сряда, 1 май 2019 г.

Дългата нощ настъпи! - GoT S8Ep3 // Ревю




Мислите ми са все още яко объркани, но знам че искам да ви разкажа за Битката при Зимен Хребет.
Рогът прозвуча три пъти и Зимата дойде.


SPOILER ALERT
Мелисандра се появи, за да вдъхне кураж и да запали искрата и мечовете на дотраките, които смело се впуснаха в мрака. Малцина се върнаха живи. Мъртвите връхлитаха с ужасна сила. Бриен от Тарт, Джора Мормон, Джейми Ланистър, Подрик Пейн, Сам, Ед Селдор Клегейн, Берик Дондарион, Сив Червей и още много смели войни се бореха смело срещу прииждащият враг. Два дракона с наследниците на Дома Таргариен бълваха огън срещу неприятеля. Но леден полъх пречеше. Студът се спускаше. А с него Смъртта.



“-Валар Моргулис.
-Валар Дохаерис.”

Червената жрица предрече, че няма да оцелее до изгрева и направи последна сделка с бога на смъртта. Ровът пламна.
Неопетнените се биеха смело, като един.
Но врагът не знаеше спирка. Оттъпление към замъка, а на бойниците смело стреляха . Аря и Санса наблюдаваха битката, но дойде ред за сбогуване и наследницата на Старк пое към криптите, стиснала камата дадена от сестра и.

Северняците наред с войската на Драконовата кралица стояха на портите.
Малката мечка Лияна Мормон се изправи срещу леденият Великан. Загина храбро, успявайки да го победи.


Горе в небесата три дракона кръстосваха зъби. Нощният крал търсеше Триоката вранна, пазена от Грейджой.
В Зимен Хребет, Аря си играеше на котка и мишка с белите бродници. Почти я докопаха. На помощ и се притекоха Берик и Клегейн. Първият загина славно. А малката Старк се срещна отново с Червената жрица и разбра посланието и.


Много загинаха. Джон Сноу, копелето на Нед Старк и Законен крал на Вестерос се насочи към Нощният крал. След Хардхоум, знаеше колко лесно се събуждат мъртвите. И закъсня. Скоро беше обграден от свои.
Дани се намеси. Но беше свалена на земята. Нейният рицар дойде да я защити. Със сетни сили сър Джора се бореше. Денерис също се биеше, докато драконът и летеше. А друг, синеок се опитвоше да изаде Егон Таргариен. Отново и отново той се изправяше. Смели войни бяха притиснати до стената. Долу в криптите прииждаха мъртавци.

“-Мушкай с острия край.

Санса и Тирион се сбогуваха безмълвно.


В гората на боговете цареше тишина. Грейджой защитаваха Бран Старк. Теон остана последната надежда. Биеше се със сърце, сякаш пазеше самия Роб.
Нощният крал пристъпи и уби хладнокръвно младежа и си насочи към момчето, които падна от кулата. Посегна към меча си, всичко изглеждаше решено...

“-Какво казваме на Бога на Смъртта?
-Не днес.


Аря Старк скочи с насочена кама, но Кралят на нощта я стисна за гърлото. Тя пусна ножът. За да го хване с другата ръка и да го забие в сърцето на чудовището.
Белите бродници се счупиха като стъкло.
Домът Мормон си отиде. Бореха се смело, заедно със стотици други.
Зората скоро щеше да пукне.

Червената жена пристъпи в снега далеч от замъка, свали огърлицата си и посрещна своя край.


Епизод-шедьовър! Музиката – невероятна! Напрежението се пипаше. Обратите, честно казано не ги очаквах. Жертвите са много, но Северът удържа нашествието. Следва битката за Трона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар