неделя, 22 март 2020 г.

#Icecreambook challenge


Здравейте! Как сте?
Четете ли купчинките книги, насъбрани вкъщи?
Аз си препрочитам любими истории тези дни.
Ан от a
ns_bookish_obsession  ме отбеляза да се включа да направя това предизвикателство и за мен е истинско удоволствие да го направя!
Да започваме!


Melon (to read in the summer) – “Погребани в небесата”, книга която си препрочитам всяко лято в последните 2-3 години, август месец. Докато при мен е топло и слънчево, се пренасям в Хималаите, на път към К2, през 2008г, по време на една от най-големите трагедии в историята на съвременния алпинизъм. Научавам повече за шерпите от Непал и виждам чисто човешки прояви на доблест и смелост. Прекрасна!


Mint (favorite series of all time) – Героите на Олимп, втората поредица за Пърси Джаксън, където се запознаваме и с римските герои и чудовища в страшната борба срещу Майката-Земя, Гея, която е решила да унищожи двата лагера на нашите герои. (Ревю на книга 1 от поредицата).



Tiramisu (a book that cheers you) – “Тина и половина”, книга от любимата ми Юлия Спиридонова! Забавна, актуална, за порастването и ежедневните трудности на това да си тийнейджър.

Fior de latte (classic) – Малкият принц”. Чела съм я доста пъти, даже преди да направя този таг си я препрочетох отново. Велика! Кои са важните неща? Какво разбират възрастните? Какво значи да опитомиш? Все въпроси, на които нашият прекрасен герой търси отговор.


Sawberry (sweet love story) – “Студен слънчев ден”.Три причини защо я обичам:
1. Главната героиня има свой блог.
2. Хокей!
(Знаете, аз съм голям фен на зимните спортове, а и в Бьорнстад, която ми е любима, хокеят е много важна част.)
3. Ситуациите и героите са толкова сладурски!
 
Coffee (kept you late at night) – Империя от бури със сигурност ме държа на нокти през целия път от Варна до София с влака. Сара е майсторка на обратите и драмите. Тук имахме в изобилие. И Hell yess, MANORIAN!


Всеки, който иска да се чувства поканен да направи това предизвикателство.

До скоро! 




Няма коментари:

Публикуване на коментар